Alcatel-Lucent gaat wereldwijd ongeveer 5.000 banen schrappen. Het banenverlies maakt deel uit van een plan om 1,25 miljard euro aan kosten te besparen tegen eind 2013.

Dat maakte het Franse telecombedrijf bekend bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers.

Of het nieuwe plan gevolgen zal hebben voor de vestigingen in Antwerpen en/of Namen, is niet duidelijk. De Belgische woordvoerster was niet bereikbaar voor commentaar. Er werken in Antwerpen en Namen respectievelijk 1.650 en 150 mensen voor Alcatel-Lucent.

Tweede banenverlies op korte tijd Het is al de tweede keer op korte tijd dat Alcatel-Lucent banen schrapt. Eind januari raakte bekend dat er in de Antwerpse vestiging "een tewerkstellingsprobleem is voor 185 posities", een gevolg van aangekondigde besparingen. Toch maakte het bedrijf zich toen sterk dat er niet noodzakelijk ontslagen zouden volgen. Nu maakt het Franse hoofdkwartier bekend dat er nog 750 miljoen euro extra bespaard moet worden. "Een agressievere transformatie is nodig", stelt CEO Ben Verwaayen in een persbericht.

Alcatel-Lucent boekte in het tweede kwartaal een nettoverlies van 254 miljoen euro, het eerste verlies in vijf kwartalen. Het bedrijf staat onder druk, onder meer door de stevige concurrentie uit Azië. Op 17 juli moest Alcatel-Lucent al een winstwaarschuwing uitsturen. Het aandeel verloor na die mededeling meteen 20 procent van zijn waarde. (Belga/KVDA)

Alcatel-Lucent gaat wereldwijd ongeveer 5.000 banen schrappen. Het banenverlies maakt deel uit van een plan om 1,25 miljard euro aan kosten te besparen tegen eind 2013. Dat maakte het Franse telecombedrijf bekend bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers. Of het nieuwe plan gevolgen zal hebben voor de vestigingen in Antwerpen en/of Namen, is niet duidelijk. De Belgische woordvoerster was niet bereikbaar voor commentaar. Er werken in Antwerpen en Namen respectievelijk 1.650 en 150 mensen voor Alcatel-Lucent. Tweede banenverlies op korte tijd Het is al de tweede keer op korte tijd dat Alcatel-Lucent banen schrapt. Eind januari raakte bekend dat er in de Antwerpse vestiging "een tewerkstellingsprobleem is voor 185 posities", een gevolg van aangekondigde besparingen. Toch maakte het bedrijf zich toen sterk dat er niet noodzakelijk ontslagen zouden volgen. Nu maakt het Franse hoofdkwartier bekend dat er nog 750 miljoen euro extra bespaard moet worden. "Een agressievere transformatie is nodig", stelt CEO Ben Verwaayen in een persbericht. Alcatel-Lucent boekte in het tweede kwartaal een nettoverlies van 254 miljoen euro, het eerste verlies in vijf kwartalen. Het bedrijf staat onder druk, onder meer door de stevige concurrentie uit Azië. Op 17 juli moest Alcatel-Lucent al een winstwaarschuwing uitsturen. Het aandeel verloor na die mededeling meteen 20 procent van zijn waarde. (Belga/KVDA)