Ergon heeft een akkoord bereikt met de eigenaar H.I.G. Capital, een investeringsfonds, en Looping Group zelf, zo kondigt het bedrijf woensdag aan.

Looping zag in 2011 het levenslicht na de overname van zeven pretparken van Compagnie des Alpes (de eigenaar van de Belgische pretparken Wallibi en Bellewaerde). Sindsdien volgden vier overnames van pretparken in Frankrijk en Spanje.

Looping realiseerde vorig jaar een omzet van ongeveer 60 miljoen euro met de elf regionale parken in Frankrijk, Zwitserland, Nederland, Groot-Brittannië en Spanje. Het management van Looping investeert mee in het bedrijf.

Verwacht wordt dat de deal voor maart 2016 afgerond wordt.

Ergon investeert in niet-beursgenoteerde bedrijven en beheert zowat 500 miljoen euro. De investeerder is onderdeel van Sienna Capital, dat de niet-genoteerde investeringen omhelst van GBL (Groupe Bruxelles Lambert), de beursgenoteerde holding Albert Frère. (Belga/BO)

Ergon heeft een akkoord bereikt met de eigenaar H.I.G. Capital, een investeringsfonds, en Looping Group zelf, zo kondigt het bedrijf woensdag aan.Looping zag in 2011 het levenslicht na de overname van zeven pretparken van Compagnie des Alpes (de eigenaar van de Belgische pretparken Wallibi en Bellewaerde). Sindsdien volgden vier overnames van pretparken in Frankrijk en Spanje. Looping realiseerde vorig jaar een omzet van ongeveer 60 miljoen euro met de elf regionale parken in Frankrijk, Zwitserland, Nederland, Groot-Brittannië en Spanje. Het management van Looping investeert mee in het bedrijf. Verwacht wordt dat de deal voor maart 2016 afgerond wordt. Ergon investeert in niet-beursgenoteerde bedrijven en beheert zowat 500 miljoen euro. De investeerder is onderdeel van Sienna Capital, dat de niet-genoteerde investeringen omhelst van GBL (Groupe Bruxelles Lambert), de beursgenoteerde holding Albert Frère. (Belga/BO)