Consumentenorganisatie Dolor heeft al 1.500 claims binnengekregen van Belgen die zich opgelicht voelen door Facebook. Ze hebben aandelen gekocht toen de sociale netwerksite op 18 mei op de beurs ging. Maar wel op basis van foutieve informatie, zeggen ze in Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. In de VS lopen er al 350.000 soortgelijke claims.

Aandelen gekocht op 'basis van opgesmukte inkomstencijfers'

De Belgen kochten aandelen toen Facebook op 18 mei op de beurs ging, "op basis van opgesmukte inkomstencijfers", aldus Dolorvoorzitter Hendrik Boonen. "Elke dag krijg ik twee tot drie claims binnen. Facebook wist, voor de introductie op de beurs, dat het de inkomsten die het beloofde aan toekomstige beleggers niet zou halen", zegt Samuel Rudman van het advocatenbureau Robbins Geller. Dat bureau groepeert de Amerikaanse claims tegen Facebook.

Facebook wist volgens Rudman dat het minder winst ging maken, maar heeft die informatie alleen met een select clubje beleggers gedeeld. "Een grote fout."

Schadeclaim van 2 miljard euro

Volgens het advocatenbureau zouden 35.000 Belgen aandelen van Facebook hebben. Dolor wil in september of oktober de Belgische schadeclaims doorspelen aan het Amerikaanse advocatenkantoor. De totale schadeclaim tegen Facebook loopt volgens het kantoor al op tot 2 miljard euro. (Belga/SD)

Consumentenorganisatie Dolor heeft al 1.500 claims binnengekregen van Belgen die zich opgelicht voelen door Facebook. Ze hebben aandelen gekocht toen de sociale netwerksite op 18 mei op de beurs ging. Maar wel op basis van foutieve informatie, zeggen ze in Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. In de VS lopen er al 350.000 soortgelijke claims. Aandelen gekocht op 'basis van opgesmukte inkomstencijfers'De Belgen kochten aandelen toen Facebook op 18 mei op de beurs ging, "op basis van opgesmukte inkomstencijfers", aldus Dolorvoorzitter Hendrik Boonen. "Elke dag krijg ik twee tot drie claims binnen. Facebook wist, voor de introductie op de beurs, dat het de inkomsten die het beloofde aan toekomstige beleggers niet zou halen", zegt Samuel Rudman van het advocatenbureau Robbins Geller. Dat bureau groepeert de Amerikaanse claims tegen Facebook. Facebook wist volgens Rudman dat het minder winst ging maken, maar heeft die informatie alleen met een select clubje beleggers gedeeld. "Een grote fout." Schadeclaim van 2 miljard euroVolgens het advocatenbureau zouden 35.000 Belgen aandelen van Facebook hebben. Dolor wil in september of oktober de Belgische schadeclaims doorspelen aan het Amerikaanse advocatenkantoor. De totale schadeclaim tegen Facebook loopt volgens het kantoor al op tot 2 miljard euro. (Belga/SD)