De omzet van de verfgigant steeg in de verslagperiode met 13 procent tot 3,9 miljard euro. Analisten rekenden vooraf op een omzetcijfer van circa 3,7 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 273 miljoen euro.

De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill (EBITDA) bedroeg 614 miljoen euro, waar de markt rekende op 536 miljoen euro. De EBITDA-doelstelling voor eind 2011, waarbij het concern mikte op een marge van 14 procent, is inmiddels al behaald. Akzo zette in het afgelopen kwartaal een marge neer van 15,7 procent.

Bestuursvoorzitter Hans Wijers gaf aan dat AkzoNobel profiteert van het herstel en voortdurende herstructureringen. Het was volgens hem duidelijk een goed kwartaal. Akzo komt sterker uit de economische crisis, zo stelde hij.

Wel blijven de volwassen markten een uitdaging vormen. De prijsdruk en tekorten bij de grondstoffen zullen daar naar verwachting ook in het derde kwartaal voortduren.

De omzet van de verfgigant steeg in de verslagperiode met 13 procent tot 3,9 miljard euro. Analisten rekenden vooraf op een omzetcijfer van circa 3,7 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 273 miljoen euro. De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill (EBITDA) bedroeg 614 miljoen euro, waar de markt rekende op 536 miljoen euro. De EBITDA-doelstelling voor eind 2011, waarbij het concern mikte op een marge van 14 procent, is inmiddels al behaald. Akzo zette in het afgelopen kwartaal een marge neer van 15,7 procent. Bestuursvoorzitter Hans Wijers gaf aan dat AkzoNobel profiteert van het herstel en voortdurende herstructureringen. Het was volgens hem duidelijk een goed kwartaal. Akzo komt sterker uit de economische crisis, zo stelde hij. Wel blijven de volwassen markten een uitdaging vormen. De prijsdruk en tekorten bij de grondstoffen zullen daar naar verwachting ook in het derde kwartaal voortduren.