Alle werknemers van afhandelaar Aviapartner die door het verlies van de licentie op Brussels Airport getroffen zijn, worden overgenomen door de toekomstige afhandelaars Flightcare en Swissport. De vakbonden en beide afhandelaars hebben daar donderdag een protocolakkoord over bereikt.

De betrokken werknemers behouden ook hun loon- en arbeidsvoorwaarden. Bovendien werd afgesproken dat personeelsleden in groep zullen kunnen overgaan als er nieuwe commerciële akkoorden gesloten worden tussen de luchtvaartmaatschappijen en de afhandelaars. Het akkoord loopt over een periode van zeven jaar, de duur van de licentie.

"Het is een verdedigbaar akkoord. Dat er zaken op papier zijn gezet, is heel positief", zegt vakbondssecretaris Sandra Langenus (BBTK), zichtbaar tevreden na afloop van het overleg. "Dat de cao met de twee afhandelaars die de komende zeven jaar over licenties beschikken is ondertekend, is het sterke aan het akkoord", vult vakbondssecretaris voor LBC-NVK Jan Dereymaeker aan in een eerste reactie. (Belga)

Alle werknemers van afhandelaar Aviapartner die door het verlies van de licentie op Brussels Airport getroffen zijn, worden overgenomen door de toekomstige afhandelaars Flightcare en Swissport. De vakbonden en beide afhandelaars hebben daar donderdag een protocolakkoord over bereikt. De betrokken werknemers behouden ook hun loon- en arbeidsvoorwaarden. Bovendien werd afgesproken dat personeelsleden in groep zullen kunnen overgaan als er nieuwe commerciële akkoorden gesloten worden tussen de luchtvaartmaatschappijen en de afhandelaars. Het akkoord loopt over een periode van zeven jaar, de duur van de licentie. "Het is een verdedigbaar akkoord. Dat er zaken op papier zijn gezet, is heel positief", zegt vakbondssecretaris Sandra Langenus (BBTK), zichtbaar tevreden na afloop van het overleg. "Dat de cao met de twee afhandelaars die de komende zeven jaar over licenties beschikken is ondertekend, is het sterke aan het akkoord", vult vakbondssecretaris voor LBC-NVK Jan Dereymaeker aan in een eerste reactie. (Belga)