Door een zogenoemde code-shareovereenkomst te sluiten breidt Air France-KLM naar eigen zeggen de overstapmogelijkheden voor reizigers naar Indiase steden flink uit. Een partner in de belangrijke groeimarkt India staat al enkele jaren hoog op het verlanglijstje van de luchtvaartcombinatie.

Nieuwe bestemmingen in India

KLM is volgens operationeel directeur Pieter Elbers "zeer ingenomen met deze belangrijke stap". De Nederlandse luchtvaartmaatschappij kan door de code-shareovereenkomst vier nieuwe bestemmingen in India onder eigen vluchtnummers aanbieden. Air France voegt drie nieuwe bestemmingen toe aan zijn netwerk.

De nieuwe overeenkomst vormt ook een flinke uitbreiding van de al bestaande samenwerking tussen de twee luchtvaartbedrijven. De spaarprogramma's voor vaste klanten waren al eerder aan elkaar gekoppeld.

Financiële problemen

Jet Airways zit financieel in zwaar weer en wacht nog altijd op goedkeuring van de Indiase autoriteiten voor een investering door Etihad Airways uit Abu Dhabi. De Arabische luchtvaarder, die sinds vorig jaar ook een samenwerkingsverband heeft met Air France-KLM, zou enkele honderden miljoenen euro's willen neertellen voor een belang van bijna een kwart. (Belga/TE)

Door een zogenoemde code-shareovereenkomst te sluiten breidt Air France-KLM naar eigen zeggen de overstapmogelijkheden voor reizigers naar Indiase steden flink uit. Een partner in de belangrijke groeimarkt India staat al enkele jaren hoog op het verlanglijstje van de luchtvaartcombinatie. Nieuwe bestemmingen in India KLM is volgens operationeel directeur Pieter Elbers "zeer ingenomen met deze belangrijke stap". De Nederlandse luchtvaartmaatschappij kan door de code-shareovereenkomst vier nieuwe bestemmingen in India onder eigen vluchtnummers aanbieden. Air France voegt drie nieuwe bestemmingen toe aan zijn netwerk. De nieuwe overeenkomst vormt ook een flinke uitbreiding van de al bestaande samenwerking tussen de twee luchtvaartbedrijven. De spaarprogramma's voor vaste klanten waren al eerder aan elkaar gekoppeld. Financiële problemen Jet Airways zit financieel in zwaar weer en wacht nog altijd op goedkeuring van de Indiase autoriteiten voor een investering door Etihad Airways uit Abu Dhabi. De Arabische luchtvaarder, die sinds vorig jaar ook een samenwerkingsverband heeft met Air France-KLM, zou enkele honderden miljoenen euro's willen neertellen voor een belang van bijna een kwart. (Belga/TE)