De maatschappij verlaat de luchthaven van Luik, van waaruit ze de voorbije drie jaar vloog op het eiland in de Middellandse Zee. Dat is dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie op Brussels South Charleroi Airport.

"We verlaten Luik, van waaruit de de voorbije drie jaar zomerse verbindingen met Corsica verzorgden, en we herpositioneren ons op Charleroi. Daarmee kiezen we resoluut voor een passagiersluchthaven", zegt de commercieel directeur van Air Corsica. De luchthaven van Luik is vooral gericht op vrachtvervoer.

Bastia en Ajaccio

Concreet zal Air Corsica vanaf 26 maart Charleroi verbinden met de Corsicaanse steden Bastia en Ajaccio. De maatschappij zal daarvoor Airbus A320-toestellen inzetten, met plaats voor 180 passagiers.

De vluchten worden voorlopig aangekondigd van maart tot november (dus enkel het zomerseizoen). "Maar het is de bedoeling om vanaf het derde jaar op Charleroi het jaar rond te vliegen", aldus nog de commercieel directeur van Air Corsica.

De regionale luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1989. Ze voert jaarlijks ongeveer 21.000 vluchten uit naar dertien bestemmingen in België en Frankrijk. Dit jaar werden al meer dan 1,7 miljoen passagiers vervoerd.

Air Corsica is de vijfde klant van Brussels South Charleroi Airport, na Ryanair, Wizz Air, Pegasus Airlines en Jetairfly. (Belga/NS)

De maatschappij verlaat de luchthaven van Luik, van waaruit ze de voorbije drie jaar vloog op het eiland in de Middellandse Zee. Dat is dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie op Brussels South Charleroi Airport."We verlaten Luik, van waaruit de de voorbije drie jaar zomerse verbindingen met Corsica verzorgden, en we herpositioneren ons op Charleroi. Daarmee kiezen we resoluut voor een passagiersluchthaven", zegt de commercieel directeur van Air Corsica. De luchthaven van Luik is vooral gericht op vrachtvervoer.Concreet zal Air Corsica vanaf 26 maart Charleroi verbinden met de Corsicaanse steden Bastia en Ajaccio. De maatschappij zal daarvoor Airbus A320-toestellen inzetten, met plaats voor 180 passagiers. De vluchten worden voorlopig aangekondigd van maart tot november (dus enkel het zomerseizoen). "Maar het is de bedoeling om vanaf het derde jaar op Charleroi het jaar rond te vliegen", aldus nog de commercieel directeur van Air Corsica. De regionale luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1989. Ze voert jaarlijks ongeveer 21.000 vluchten uit naar dertien bestemmingen in België en Frankrijk. Dit jaar werden al meer dan 1,7 miljoen passagiers vervoerd. Air Corsica is de vijfde klant van Brussels South Charleroi Airport, na Ryanair, Wizz Air, Pegasus Airlines en Jetairfly. (Belga/NS)