Uit de kwartaalresultaten blijkt dat de omzet van Ahold Delhaize steeg naar ruim 16 miljard euro, conform de verwachtingen. Maar met een onderliggende operationele winst van 626 miljoen euro (+11,4 procent) klopt het fusiebedrijf de verwachtingen. Topman Dick Boer kondigde ook synergieën aan uit de fusie die voor liggen op de plannen.

Terwijl Ahold Delhaize het goed doet in de VS en Nederland, boekt de groep in België weinig vooruitgang. De omzet bleef met een omzet van 1,258 miljard euro stabiel. De franchisewinkels blijven het goed doen, maar in de eigen winkels gaan klanten met minder boodschappen naar huis. De winstmarge daalde met 0,4 procentpunt naar 2,5 procent. De focus ligt dan ook op het commerciële plan, aldus Ahold Delhaize, dat met meer promoties wil uitpakken.

Uit de kwartaalresultaten blijkt dat de omzet van Ahold Delhaize steeg naar ruim 16 miljard euro, conform de verwachtingen. Maar met een onderliggende operationele winst van 626 miljoen euro (+11,4 procent) klopt het fusiebedrijf de verwachtingen. Topman Dick Boer kondigde ook synergieën aan uit de fusie die voor liggen op de plannen. Terwijl Ahold Delhaize het goed doet in de VS en Nederland, boekt de groep in België weinig vooruitgang. De omzet bleef met een omzet van 1,258 miljard euro stabiel. De franchisewinkels blijven het goed doen, maar in de eigen winkels gaan klanten met minder boodschappen naar huis. De winstmarge daalde met 0,4 procentpunt naar 2,5 procent. De focus ligt dan ook op het commerciële plan, aldus Ahold Delhaize, dat met meer promoties wil uitpakken.