Eerder was al duidelijk dat Cofco International Nidera Seeds snel weer wilde verkopen. Persbureau Reuters meldde afgelopen zomer dat er bepaalde onregelmatigheden in de boekhouding van de Latijns-Amerikaanse activiteiten aan het licht waren gekomen.

Nidera is een van oorsprong Nederlands bedrijf, vooral actief in het ontwikkelen van zaden voor gewassen als zonnebloemen, sojabonen en tarwe in Brazilië en Argentinië.

De Zwitserse zadenhandelaar en fabrikant van gewasbeschermingsmiddelen Syngenta kwam vorig jaar zelf in Chinese handen. ChemChina kreeg 94,7 procent van de aandelen in handen voor een bedrag van ongeveer 43 miljard dollar, goed voor de grootste buitenlandse overname door een Chinees bedrijf ooit.

Eerder was al duidelijk dat Cofco International Nidera Seeds snel weer wilde verkopen. Persbureau Reuters meldde afgelopen zomer dat er bepaalde onregelmatigheden in de boekhouding van de Latijns-Amerikaanse activiteiten aan het licht waren gekomen.Nidera is een van oorsprong Nederlands bedrijf, vooral actief in het ontwikkelen van zaden voor gewassen als zonnebloemen, sojabonen en tarwe in Brazilië en Argentinië.De Zwitserse zadenhandelaar en fabrikant van gewasbeschermingsmiddelen Syngenta kwam vorig jaar zelf in Chinese handen. ChemChina kreeg 94,7 procent van de aandelen in handen voor een bedrag van ongeveer 43 miljard dollar, goed voor de grootste buitenlandse overname door een Chinees bedrijf ooit.