Volgens Agoria heeft de locatie met de nabijheid van de haven en de aanwezigheid van gespecialiseerde en geschoolde arbeidskrachten en toeleveranciers nog steeds bijzondere troeven voor automobielactiviteiten en moet daar dan ook de voorkeur naar uitgaan.

Over de toeleveranciers zegt Agoria dat hier jobs verloren zullen gaan, maar dat de meeste zich al hebben voorbereid op een vertrek van GM uit Antwerpen. Een aanzienlijk aantal toeleveranciers levert ook aan andere Opel-fabrieken in Europa of aan andere autogroepen.

Intussen blijkt dat van de 1.200 werknemers van Opel die eerder al het bedrijf verlieten, er 301 een nieuwe job vonden, van wie een vijfde in de automobielsector. Daarnaast konden er 250 gebruik maken van het brugpensioenstelsel, en 250 Opel-arbeiders maakten al gebruik van het gratis opleidingsaanbod voor arbeiders in outplacement.

Het vertrek van Opel is een slag, maar niet het einde van België als automobielregio, aldus Agoria. De sector blijft goed voor 75.000 jobs.

Volgens Agoria heeft de locatie met de nabijheid van de haven en de aanwezigheid van gespecialiseerde en geschoolde arbeidskrachten en toeleveranciers nog steeds bijzondere troeven voor automobielactiviteiten en moet daar dan ook de voorkeur naar uitgaan. Over de toeleveranciers zegt Agoria dat hier jobs verloren zullen gaan, maar dat de meeste zich al hebben voorbereid op een vertrek van GM uit Antwerpen. Een aanzienlijk aantal toeleveranciers levert ook aan andere Opel-fabrieken in Europa of aan andere autogroepen. Intussen blijkt dat van de 1.200 werknemers van Opel die eerder al het bedrijf verlieten, er 301 een nieuwe job vonden, van wie een vijfde in de automobielsector. Daarnaast konden er 250 gebruik maken van het brugpensioenstelsel, en 250 Opel-arbeiders maakten al gebruik van het gratis opleidingsaanbod voor arbeiders in outplacement. Het vertrek van Opel is een slag, maar niet het einde van België als automobielregio, aldus Agoria. De sector blijft goed voor 75.000 jobs.