De HealtCare IT-activiteiten, die vooral instaan voor softwareoplossingen voor ziekenhuizen, werden in 2018 afgesplitst van de rest van de groep.

'Het is ons doel om de toekomst van zowel Agfa HealthCare als Agfa veilig te stellen door hen de slagkracht en de middelen te geven die ze nodig hebben om rendabele groei na te streven', aldus CEO Christian Reinaudo bij de presentatie van de resultaten van de groep.

Wat de precieze plannen zijn van Agfa met HealthCare is nog niet duidelijk. 'Na een evaluatie van de strategische opties heeft de raad van bestuur van de Agfa-Gevaert Groep beslist om de onafhankelijkheid van Agfa HealthCare verder uit te breiden. Hiertoe zal de raad J.P. Morgan aanduiden als financieel adviseur. Te gepasten tijde zal gecommuniceerd worden over verdere details met betrekking tot de vorm en timing van deze actie', klinkt het bij Agfa.

Uit de jaarcijfers blijkt dat Agfa in 2018 de omzet zag dalen met 8 procent tot 2,25 miljard euro. Netto zakte Agfa in het rood, met een verlies van 15 miljoen euro. Dat is grotendeels het gevolg van investeringen in het kader van het transformatieproces, klinkt het. Zonder die investeringen zou het nettoresultaat positief geweest zijn.

De HealtCare IT-activiteiten, die vooral instaan voor softwareoplossingen voor ziekenhuizen, werden in 2018 afgesplitst van de rest van de groep. 'Het is ons doel om de toekomst van zowel Agfa HealthCare als Agfa veilig te stellen door hen de slagkracht en de middelen te geven die ze nodig hebben om rendabele groei na te streven', aldus CEO Christian Reinaudo bij de presentatie van de resultaten van de groep. Wat de precieze plannen zijn van Agfa met HealthCare is nog niet duidelijk. 'Na een evaluatie van de strategische opties heeft de raad van bestuur van de Agfa-Gevaert Groep beslist om de onafhankelijkheid van Agfa HealthCare verder uit te breiden. Hiertoe zal de raad J.P. Morgan aanduiden als financieel adviseur. Te gepasten tijde zal gecommuniceerd worden over verdere details met betrekking tot de vorm en timing van deze actie', klinkt het bij Agfa. Uit de jaarcijfers blijkt dat Agfa in 2018 de omzet zag dalen met 8 procent tot 2,25 miljard euro. Netto zakte Agfa in het rood, met een verlies van 15 miljoen euro. Dat is grotendeels het gevolg van investeringen in het kader van het transformatieproces, klinkt het. Zonder die investeringen zou het nettoresultaat positief geweest zijn.