Ageas kon het nettoresultaat voor verzekeringen in de eerste jaarhelft opkrikken met 12 procent tot 445 miljoen euro. Dat is wel exclusief de activiteiten in Hong Kong die in 2016 werden verkocht. Het premie-inkomen steeg met 12 procent naar 20,5 miljard euro. De hoogste groei komt van Azië, waar het totale premie-inkomen 23 procent steeg tot 13,5 miljard euro.

Vooral in China scoort Ageas sterk. In België was er een daling met 11 procent naar 2,9 miljard euro, wegens lagere verkopen van kortlopende beleggingsproducten na de verlagingen van de gegarandeerde rente.

Het nettoresultaat over de eerste zes maanden bedroeg 284 miljoen euro. Dat bedrag ligt boven de analistenprognose van 254 miljoen euro.

CEO Bart De Smet heeft het dan ook over een 'sterk resultaat'. De raad van bestuur besloot de inkoop van eigen aandelen voort te zetten en een nieuw programma van 200 miljoen euro te lanceren.

Ageas kon het nettoresultaat voor verzekeringen in de eerste jaarhelft opkrikken met 12 procent tot 445 miljoen euro. Dat is wel exclusief de activiteiten in Hong Kong die in 2016 werden verkocht. Het premie-inkomen steeg met 12 procent naar 20,5 miljard euro. De hoogste groei komt van Azië, waar het totale premie-inkomen 23 procent steeg tot 13,5 miljard euro.Vooral in China scoort Ageas sterk. In België was er een daling met 11 procent naar 2,9 miljard euro, wegens lagere verkopen van kortlopende beleggingsproducten na de verlagingen van de gegarandeerde rente. Het nettoresultaat over de eerste zes maanden bedroeg 284 miljoen euro. Dat bedrag ligt boven de analistenprognose van 254 miljoen euro.CEO Bart De Smet heeft het dan ook over een 'sterk resultaat'. De raad van bestuur besloot de inkoop van eigen aandelen voort te zetten en een nieuw programma van 200 miljoen euro te lanceren.