Het premie-inkomen lag met 5,0 miljard euro een vijfde hoger dan vorig jaar en steeg zowel in Leven (4,0 miljard euro, +20 procent) als in Niet-Leven (1,0 miljard euro, +16 procent). In Azië steeg het totaal premie-inkomen tijdens het eerste kwartaal met 59 procent, tot 1,8 miljard euro.

"Over het gehele jaar verwachten wij een premie-inkomen dat uitstijgt boven dat van 2009, al zullen de groeipercentages onder die van het eerste kwartaal liggen", zegt CEO Bart De Smet. "In lijn met eerdere aankondigingen heeft Ageas extra initiatieven genomen om de risicoconcentratie bij overheidsobligaties aan te passen", klinkt het.

Sinds 1 januari heeft Ageas haar posities in overheidspapier van sommige Zuid-Europese landen als volgt teruggebracht: met 0,5 miljard euro in Griekenland, 0,8 miljard euro in Portugal en 2,7 miljard euro in Italië tot respectievelijk 3,8 miljard euro, 2,2 miljard euro en 5,9 miljard euro.

Dit komt neer op een totale vermindering van 4,0 miljard euro, waarvan 1,5 miljard euro in het eerste kwartaal. De opbrengsten werden hoofdzakelijk herbelegd in Belgische overheidsobligaties, die op 10 mei in totaal 8,4 miljard euro bedragen. Het resterende bedrag werd belegd in aandelen en bedrijfsobligaties.

Het premie-inkomen lag met 5,0 miljard euro een vijfde hoger dan vorig jaar en steeg zowel in Leven (4,0 miljard euro, +20 procent) als in Niet-Leven (1,0 miljard euro, +16 procent). In Azië steeg het totaal premie-inkomen tijdens het eerste kwartaal met 59 procent, tot 1,8 miljard euro. "Over het gehele jaar verwachten wij een premie-inkomen dat uitstijgt boven dat van 2009, al zullen de groeipercentages onder die van het eerste kwartaal liggen", zegt CEO Bart De Smet. "In lijn met eerdere aankondigingen heeft Ageas extra initiatieven genomen om de risicoconcentratie bij overheidsobligaties aan te passen", klinkt het. Sinds 1 januari heeft Ageas haar posities in overheidspapier van sommige Zuid-Europese landen als volgt teruggebracht: met 0,5 miljard euro in Griekenland, 0,8 miljard euro in Portugal en 2,7 miljard euro in Italië tot respectievelijk 3,8 miljard euro, 2,2 miljard euro en 5,9 miljard euro. Dit komt neer op een totale vermindering van 4,0 miljard euro, waarvan 1,5 miljard euro in het eerste kwartaal. De opbrengsten werden hoofdzakelijk herbelegd in Belgische overheidsobligaties, die op 10 mei in totaal 8,4 miljard euro bedragen. Het resterende bedrag werd belegd in aandelen en bedrijfsobligaties.