Verzekeraar Ageas heeft vorig jaar een nettoverlies geleden van 578 miljoen euro. CEO Bart De Smet: "De resultaten werden zwaar aangetast door de bijzondere waardevermindering op Griekse overheidsleningen, aandelen en op de goodwill van onze activiteiten in Hongkong".

Het nettoresultaat verzekeringen kwam uit op een verlies van 313 miljoen euro (tegenover een winst van 391 miljoen euro in 2010), en bestaat uit een nettoverlies in België van 327 miljoen euro en een nettoverlies van 8 miljoen euro en 64 miljoen euro in respectievelijk Continentaal Europa en Azië, deels gecompenseerd door een nettowinst van 86 miljoen euro in het Verenigd Koninkrijk.

De bijzondere waardevermindering op Griekse overheidsobligaties woog voor 627 miljoen euro netto.

Het nettoresultaat algemene rekening ging 265 miljoen euro in de min, voornamelijk veroorzaakt door de waardebepaling van zaken uit het verleden (RPN(I), Royal Park Investments, de call optie op BNP Paribas en de Fortis Tier 1 Obligatielening).

Ondanks het verlies keert Ageas een bruto cash dividend over 2011 uit van 8 eurocent per aandeel, stabiel tegenover 2010, als "teken van vertrouwen in de activiteiten en geloof in de onderliggende kwaliteit van de activa". (Belga)

Verzekeraar Ageas heeft vorig jaar een nettoverlies geleden van 578 miljoen euro. CEO Bart De Smet: "De resultaten werden zwaar aangetast door de bijzondere waardevermindering op Griekse overheidsleningen, aandelen en op de goodwill van onze activiteiten in Hongkong". Het nettoresultaat verzekeringen kwam uit op een verlies van 313 miljoen euro (tegenover een winst van 391 miljoen euro in 2010), en bestaat uit een nettoverlies in België van 327 miljoen euro en een nettoverlies van 8 miljoen euro en 64 miljoen euro in respectievelijk Continentaal Europa en Azië, deels gecompenseerd door een nettowinst van 86 miljoen euro in het Verenigd Koninkrijk. De bijzondere waardevermindering op Griekse overheidsobligaties woog voor 627 miljoen euro netto. Het nettoresultaat algemene rekening ging 265 miljoen euro in de min, voornamelijk veroorzaakt door de waardebepaling van zaken uit het verleden (RPN(I), Royal Park Investments, de call optie op BNP Paribas en de Fortis Tier 1 Obligatielening). Ondanks het verlies keert Ageas een bruto cash dividend over 2011 uit van 8 eurocent per aandeel, stabiel tegenover 2010, als "teken van vertrouwen in de activiteiten en geloof in de onderliggende kwaliteit van de activa". (Belga)