Ageas boekte tijdens het eerste halfjaar 2012 een nettowinst voor de verzekeringsactiviteiten van 303 miljoen euro, tegenover 111 miljoen euro een jaar eerder.

De levensverzekeringen waren goed voor een nettowinst van 205 miljoen euro, niet-leven kwam uit op 89 miljoen euro winst.

Het premie-inkomen van de groep nam toe met 20 procent tot 10,8 miljard euro. Ageas meldt in een toelichting dat het premie-inkomen in 2012 'dat van 2011 zal overtreffen'.

De nettowinst van de volledige groep bedroeg het eerste halfjaar 305 miljoen euro. Een jaar geleden moest Ageas nog een verlies van 59 miljoen euro incasseren. De teleurstellende resultaten van vorig jaar hadden onder meer te maken met omvangrijke waardeverminderingen op Griekse obligaties.

Ageas heeft maandag ook belangrijk nieuws klaar voor de aandeelhouders. Er volgt een inkoopprogramma van eigen aandelen voor maximaal 200 miljoen euro. Dat programma dient om de verwatering van de aandelenwaarde voor aandeelhouders te compenseren na een schikking die Ageas getroffen heeft met ABN Amro. Daardoor kan een hoger dividend worden uitgekeerd. Het inkoopprogramma start op 13 augustus en wordt uiterlijk 19 februari 2013 afgesloten.

De verzekeraar heeft ook beslist te investeren in leningen aan
ondernemingen om de beleggingsportefeuille verder te diversifiëren. Het gaat om maximaal 3 miljard euro, of 5 procent van het belegde vermogen van circa 64 miljard euro. Ageas beschouwt leningen aan ondernemingen als 'een aantrekkelijk beleggingsalternatief in het huidige lage renteklimaat'. (Belga/BO)

Ageas boekte tijdens het eerste halfjaar 2012 een nettowinst voor de verzekeringsactiviteiten van 303 miljoen euro, tegenover 111 miljoen euro een jaar eerder. De levensverzekeringen waren goed voor een nettowinst van 205 miljoen euro, niet-leven kwam uit op 89 miljoen euro winst. Het premie-inkomen van de groep nam toe met 20 procent tot 10,8 miljard euro. Ageas meldt in een toelichting dat het premie-inkomen in 2012 'dat van 2011 zal overtreffen'. De nettowinst van de volledige groep bedroeg het eerste halfjaar 305 miljoen euro. Een jaar geleden moest Ageas nog een verlies van 59 miljoen euro incasseren. De teleurstellende resultaten van vorig jaar hadden onder meer te maken met omvangrijke waardeverminderingen op Griekse obligaties. Ageas heeft maandag ook belangrijk nieuws klaar voor de aandeelhouders. Er volgt een inkoopprogramma van eigen aandelen voor maximaal 200 miljoen euro. Dat programma dient om de verwatering van de aandelenwaarde voor aandeelhouders te compenseren na een schikking die Ageas getroffen heeft met ABN Amro. Daardoor kan een hoger dividend worden uitgekeerd. Het inkoopprogramma start op 13 augustus en wordt uiterlijk 19 februari 2013 afgesloten. De verzekeraar heeft ook beslist te investeren in leningen aan ondernemingen om de beleggingsportefeuille verder te diversifiëren. Het gaat om maximaal 3 miljard euro, of 5 procent van het belegde vermogen van circa 64 miljard euro. Ageas beschouwt leningen aan ondernemingen als 'een aantrekkelijk beleggingsalternatief in het huidige lage renteklimaat'. (Belga/BO)