De nettowinst van 223 miljoen euro ligt aanzienlijk lager dan de 1,2 miljard euro van 2009, maar volgens Ageas kunnen "door de veranderende perimeter en een eenmalig positief belastingeffect in 2009 de resultaten moeilijk vergeleken worden".

De totale winst van 223 miljoen euro valt uiteen in een nettowinst uit de verzekeringsactiviteiten van 391 miljoen euro en een negatief saldo in de "Algemene Rekeningen" van 168 miljoen euro. Die "Algemene Rekeningen" omvatten een deel erfenissen uit het Fortis-verleden en zijn, door hun ingewikkelde structuur, erg volatiel. Er werd in 2010 ook een nettolast van 203 miljoen euro in opgenomen die betrekking heeft op juridische geschillen met de Nederlandse staat.

De winst van de verzekeringsactiviteiten kwam bijna een kwart lager uit dan in 2009, ondanks een stijging van het bruto premie-inkomen met 14 procent tot bijna 18 miljard euro.

"Hoewel de financiële resultaten van onze verzekeringsactiviteiten veerkrachtig kunnen worden genoemd, bleven ze toch onder onze verwachtingen en financiële doelstellingen", aldus CEO De Smet.

Het dividendvoorstel voor 2010 blijft onveranderd op 8 eurocent per aandeel. Voor 2011 verwacht Ageas "een commerciële prestatie op zijn minst op hetzelfde niveau als in 2010".

De nettowinst van 223 miljoen euro ligt aanzienlijk lager dan de 1,2 miljard euro van 2009, maar volgens Ageas kunnen "door de veranderende perimeter en een eenmalig positief belastingeffect in 2009 de resultaten moeilijk vergeleken worden". De totale winst van 223 miljoen euro valt uiteen in een nettowinst uit de verzekeringsactiviteiten van 391 miljoen euro en een negatief saldo in de "Algemene Rekeningen" van 168 miljoen euro. Die "Algemene Rekeningen" omvatten een deel erfenissen uit het Fortis-verleden en zijn, door hun ingewikkelde structuur, erg volatiel. Er werd in 2010 ook een nettolast van 203 miljoen euro in opgenomen die betrekking heeft op juridische geschillen met de Nederlandse staat. De winst van de verzekeringsactiviteiten kwam bijna een kwart lager uit dan in 2009, ondanks een stijging van het bruto premie-inkomen met 14 procent tot bijna 18 miljard euro. "Hoewel de financiële resultaten van onze verzekeringsactiviteiten veerkrachtig kunnen worden genoemd, bleven ze toch onder onze verwachtingen en financiële doelstellingen", aldus CEO De Smet. Het dividendvoorstel voor 2010 blijft onveranderd op 8 eurocent per aandeel. Voor 2011 verwacht Ageas "een commerciële prestatie op zijn minst op hetzelfde niveau als in 2010".