Door de lage rente, die weegt op verzekeringsactiviteiten, is het aandeel Ageas dit jaar een kwart van zijn waarde verloren.

De teruggekochte aandelen zullen worden aangehouden als eigen aandelen. Ageas zal zijn aandeelhouders voorstellen om deze aandelen te vernietigen, "uitgezonderd het aantal aandelen dat nodig is voor aandelenplannen toegekend aan het senior management". Het inkoopprogramma van eigen aandelen zal volgens de verzekeraar geen effect hebben op de solvabiliteitspositie van de verzekeringsactiviteiten.

Nettoverlies

Ageas heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een nettoverlies geboekt van 67 miljoen euro, waar tijdens dezelfde periode vorig jaar nog een winst van 469 miljoen euro gerealiseerd werd. De schikking die de verzekeraar trof met gedupeerde Fortis-beleggers, woog voor 889 miljoen euro op het nettoresultaat.

Ageas zag de nettowinst verzekeringen tijdens de eerste jaarhelft met 21 procent toenemen tot 608 miljoen euro. De verkoop van de entiteit in Hongkong leverde een meerwaarde op van 404 miljoen euro. Het premie-inkomen van de groep steeg in het eerste semester met 10 procent naar 18,3 miljard euro. Het premie-inkomen Leven nam met 13 procent toe naar 15 miljard euro, en Niet-Leven met 1 procent naar 3,3 miljard euro.

"De eerste helft van dit jaar werd gekenmerkt door het schikkingsakkoord voor de burgerlijke rechtszaken over het Fortis-verleden in het eerste kwartaal, de afronding van de verkoop van onze entiteit in Hongkong en de acquisitie van Ageas Seguros in Portugal", zegt CEO Bart De Smet. "Sinds de oorspronkelijke aankondiging heeft de schikking verdere steun van andere partijen gekregen. Dit is een positieve ontwikkeling in het proces om een bindendverklaring die we midden 2017 hopen te ontvangen van het gerechtshof in Amsterdam, te verkrijgen."

De Aziatische en Belgische levensverzekeringsactiviteiten waren volgens de CEO in de eerst helft van 2016 de belangrijkste groeifactoren voor het premie-inkomen. "Het resultaat over de eerste helft van dit jaar, waarin de gerealiseerde meerwaarde op de verkoop van onze entiteiten in Hongkong zijn opgenomen, was het beste resultaat ooit voor Ageas." (Belga/NS)

Door de lage rente, die weegt op verzekeringsactiviteiten, is het aandeel Ageas dit jaar een kwart van zijn waarde verloren. De teruggekochte aandelen zullen worden aangehouden als eigen aandelen. Ageas zal zijn aandeelhouders voorstellen om deze aandelen te vernietigen, "uitgezonderd het aantal aandelen dat nodig is voor aandelenplannen toegekend aan het senior management". Het inkoopprogramma van eigen aandelen zal volgens de verzekeraar geen effect hebben op de solvabiliteitspositie van de verzekeringsactiviteiten. Ageas heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een nettoverlies geboekt van 67 miljoen euro, waar tijdens dezelfde periode vorig jaar nog een winst van 469 miljoen euro gerealiseerd werd. De schikking die de verzekeraar trof met gedupeerde Fortis-beleggers, woog voor 889 miljoen euro op het nettoresultaat. Ageas zag de nettowinst verzekeringen tijdens de eerste jaarhelft met 21 procent toenemen tot 608 miljoen euro. De verkoop van de entiteit in Hongkong leverde een meerwaarde op van 404 miljoen euro. Het premie-inkomen van de groep steeg in het eerste semester met 10 procent naar 18,3 miljard euro. Het premie-inkomen Leven nam met 13 procent toe naar 15 miljard euro, en Niet-Leven met 1 procent naar 3,3 miljard euro. "De eerste helft van dit jaar werd gekenmerkt door het schikkingsakkoord voor de burgerlijke rechtszaken over het Fortis-verleden in het eerste kwartaal, de afronding van de verkoop van onze entiteit in Hongkong en de acquisitie van Ageas Seguros in Portugal", zegt CEO Bart De Smet. "Sinds de oorspronkelijke aankondiging heeft de schikking verdere steun van andere partijen gekregen. Dit is een positieve ontwikkeling in het proces om een bindendverklaring die we midden 2017 hopen te ontvangen van het gerechtshof in Amsterdam, te verkrijgen." De Aziatische en Belgische levensverzekeringsactiviteiten waren volgens de CEO in de eerst helft van 2016 de belangrijkste groeifactoren voor het premie-inkomen. "Het resultaat over de eerste helft van dit jaar, waarin de gerealiseerde meerwaarde op de verkoop van onze entiteiten in Hongkong zijn opgenomen, was het beste resultaat ooit voor Ageas." (Belga/NS)