Ageas noteerde in het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst van 130 miljoen euro. Dat is een forse terugval in vergelijking met het tweede kwartaal, toen er een nettowinst van 227 miljoen euro in de tabellen stond. De groep deed het in het tweede kwartaal uitstekend in Azië en ook de wisselkoersen speelden in het voordeel.

De derdekwartaalwinst, die bijna de helft lager ligt dan in de vorige drie maanden van het jaar het geval was, ligt bovendien onder de verwachtingen van de analisten gepolst door Bloomberg, die gemiddeld rekening hielden met een nettowinst van 160 miljoen euro.

De nettowinst verzekeringen kwam tijdens het derde kwartaal uit op 109 miljoen euro, een daling met 54 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, door lagere gerealiseerde meerwaarden en een netto-impact van 62 miljoen euro uit waardeverminderingen op de aandelenportefeuille. Analisten hadden op een nettowinst verzekeringen van 133 miljoen euro gerekend voor het derde kwartaal.

Over de eerste negen maanden van het jaar kwam de nettowinst van Ageas uit op 599 miljoen euro. De nettowinst verzekeringen steeg met 6 procent tot 613 miljoen euro, volgens Ageas voornamelijk door Azië en de activiteit Niet-Leven, en verder opnieuw ondersteund door positieve wisselkoersen.

"Lagere beleggingsresultaten die te wijten zijn aan lagere gerealiseerde meerwaarden en waardeverminderingen op de aandelenportefeuille in het derde kwartaal hebben onze prestatie binnen Leven en dus ook het Nettoresultaat Verzekeringen van de Groep beïnvloed. Zonder de uitzonderlijke posten van dit en vorig kwartaal, blijft het financiële resultaat voor negen maanden van de Groep sterk", aldus CEO Bart De Smet. (Belga/BO)

Ageas noteerde in het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst van 130 miljoen euro. Dat is een forse terugval in vergelijking met het tweede kwartaal, toen er een nettowinst van 227 miljoen euro in de tabellen stond. De groep deed het in het tweede kwartaal uitstekend in Azië en ook de wisselkoersen speelden in het voordeel.De derdekwartaalwinst, die bijna de helft lager ligt dan in de vorige drie maanden van het jaar het geval was, ligt bovendien onder de verwachtingen van de analisten gepolst door Bloomberg, die gemiddeld rekening hielden met een nettowinst van 160 miljoen euro.De nettowinst verzekeringen kwam tijdens het derde kwartaal uit op 109 miljoen euro, een daling met 54 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, door lagere gerealiseerde meerwaarden en een netto-impact van 62 miljoen euro uit waardeverminderingen op de aandelenportefeuille. Analisten hadden op een nettowinst verzekeringen van 133 miljoen euro gerekend voor het derde kwartaal. Over de eerste negen maanden van het jaar kwam de nettowinst van Ageas uit op 599 miljoen euro. De nettowinst verzekeringen steeg met 6 procent tot 613 miljoen euro, volgens Ageas voornamelijk door Azië en de activiteit Niet-Leven, en verder opnieuw ondersteund door positieve wisselkoersen. "Lagere beleggingsresultaten die te wijten zijn aan lagere gerealiseerde meerwaarden en waardeverminderingen op de aandelenportefeuille in het derde kwartaal hebben onze prestatie binnen Leven en dus ook het Nettoresultaat Verzekeringen van de Groep beïnvloed. Zonder de uitzonderlijke posten van dit en vorig kwartaal, blijft het financiële resultaat voor negen maanden van de Groep sterk", aldus CEO Bart De Smet. (Belga/BO)