Het nettoverlies omvat een winst van 134 miljoen euro in het
verzekeringsbedrijf en een nettoverlies van 288 miljoen euro in de zogenaamde "algemene rekening". Die rekening bestaat voor een deel uit erfenissen uit het Fortis-verleden en blijkt - door zijn ingewikkelde structuur - erg volatiel.

De winst uit de verzekeringsactiviteiten ligt 44 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2010. "De financiële resultaten van zowel Leven als Niet-Leven zijn verbeterd ten opzichte van vorig jaar",luidt het in een persbericht. De premie-inkomsten daalden "zoals verwacht" met 3 procent tot 4,8 miljard euro.

"Op basis van deze resultaten kunnen wij onze verwachtingen voor het volledige jaar herbevestigen met een premie-inkomen dat ten minste gelijk moet zijn aan dat van 2010 en een verwacht verbeterd financieel resultaat van onze verzekeringsactiviteiten", verduidelijkt Bart De Smet, CEO van Ageas, in het persbericht.

In het eerste kwartaal van 2010 leed Ageas een verlies van 201 miljoen euro. De verzekeraar houdt vast aan de prognoses voor het lopende boekjaar.

Het nettoverlies omvat een winst van 134 miljoen euro in het verzekeringsbedrijf en een nettoverlies van 288 miljoen euro in de zogenaamde "algemene rekening". Die rekening bestaat voor een deel uit erfenissen uit het Fortis-verleden en blijkt - door zijn ingewikkelde structuur - erg volatiel. De winst uit de verzekeringsactiviteiten ligt 44 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2010. "De financiële resultaten van zowel Leven als Niet-Leven zijn verbeterd ten opzichte van vorig jaar",luidt het in een persbericht. De premie-inkomsten daalden "zoals verwacht" met 3 procent tot 4,8 miljard euro. "Op basis van deze resultaten kunnen wij onze verwachtingen voor het volledige jaar herbevestigen met een premie-inkomen dat ten minste gelijk moet zijn aan dat van 2010 en een verwacht verbeterd financieel resultaat van onze verzekeringsactiviteiten", verduidelijkt Bart De Smet, CEO van Ageas, in het persbericht. In het eerste kwartaal van 2010 leed Ageas een verlies van 201 miljoen euro. De verzekeraar houdt vast aan de prognoses voor het lopende boekjaar.