De transactie moet nog groen licht krijgen van de toezichthouders. Ageas verwacht de deal in het derde kwartaal af te ronden.

KFIS richt zich voornamelijk op de verzekeringstak niet-leven voor particulieren, met name autoverzekeringen, en brengt, als tussenpersoon, verzekeringen via directe verkoop (internet) aan de man. Dat gebeurt onder de KFIS-vlag, maar ook als "The Green Insurance Company" en "Express Insurance", zo luidt het in een persbericht. In 2009 was het bedrijf goed voor een omzet van 89 miljoen pond.

Ageas consolideert door de overname naar eigen zeggen de positie van vierde grootste makelaar voor particuliere verzekeringsproducten in het Verenigd Koninkrijk. "De overname versterkt de retailactiviteiten en creëert een speler met een gezamenlijk particulier klantenbestand van 1,6 miljoen klanten en een gecombineerde pro forma omzet van 189 mijoen pond, op basis van de 2009 cijfers", luidt het. In het VK is Ageas voorlopig nog actief als Fortis UK, maar ook hier zal de naam gewijzigd worden.

Na afronding van de transactie wordt verwacht een cashbedrag vrij te maken bij KFIS, wat de netto cash investering terugbrengt tot ongeveer 185 miljoen pond.

De transactie moet nog groen licht krijgen van de toezichthouders. Ageas verwacht de deal in het derde kwartaal af te ronden. KFIS richt zich voornamelijk op de verzekeringstak niet-leven voor particulieren, met name autoverzekeringen, en brengt, als tussenpersoon, verzekeringen via directe verkoop (internet) aan de man. Dat gebeurt onder de KFIS-vlag, maar ook als "The Green Insurance Company" en "Express Insurance", zo luidt het in een persbericht. In 2009 was het bedrijf goed voor een omzet van 89 miljoen pond. Ageas consolideert door de overname naar eigen zeggen de positie van vierde grootste makelaar voor particuliere verzekeringsproducten in het Verenigd Koninkrijk. "De overname versterkt de retailactiviteiten en creëert een speler met een gezamenlijk particulier klantenbestand van 1,6 miljoen klanten en een gecombineerde pro forma omzet van 189 mijoen pond, op basis van de 2009 cijfers", luidt het. In het VK is Ageas voorlopig nog actief als Fortis UK, maar ook hier zal de naam gewijzigd worden. Na afronding van de transactie wordt verwacht een cashbedrag vrij te maken bij KFIS, wat de netto cash investering terugbrengt tot ongeveer 185 miljoen pond.