Het advocatenkantoor Linklaters kijkt uit naar een andere locatie voor zijn Antwerpse afdeling. Het gebouw aan de Graanmarkt staat half leeg.

Linklaters Antwerpen zit midden in een hevige storm na het vertrek van negen van de twaalf advocaten van het departement ondernemingsrecht, onder wie de topadvocaten Nico Goossens en Kris Verdoodt. De negen zouden zich niet kunnen vinden in de toenemende focus van Linklaters op een internationaal clientèle. Met die keuze wil het kantoor vermijden dat het internationale deals zou verliezen als gevolg van belangenconflicten die voortvloeien uit het behoud van kleinere, Belgische cliënten.

Op termijn zou het aantal advocaten in Antwerpen tot twaalf beperkt blijven. Ooit waren het er meer dan dubbel zoveel. Vandaar de verhuizing. "Antwerpen blijft een belangrijk uithangbord voor Vlaanderen", benadrukt Henk Vanhulle, de nieuwe managing partner van Linklaters Belgium. Hij benadrukt voorts dat het vertrek van de negen advocaten "in alle vriendschap" is gebeurd.
Jean-Pierre Blumberg behoudt Antwerpen als werkplek.

De voormalige European manager van Linklaters is lid van de raad van bestuur, waar hij de Benelux vertegenwoordigt. Insiders weten dat hij de belangrijkste reden is dat Linklaters in de Scheldestad mag blijven. Antwerpen is het enige kantoor van Linklaters dat niet in een hoofdstad gevestigd is.

Het advocatenkantoor Linklaters kijkt uit naar een andere locatie voor zijn Antwerpse afdeling. Het gebouw aan de Graanmarkt staat half leeg.Linklaters Antwerpen zit midden in een hevige storm na het vertrek van negen van de twaalf advocaten van het departement ondernemingsrecht, onder wie de topadvocaten Nico Goossens en Kris Verdoodt. De negen zouden zich niet kunnen vinden in de toenemende focus van Linklaters op een internationaal clientèle. Met die keuze wil het kantoor vermijden dat het internationale deals zou verliezen als gevolg van belangenconflicten die voortvloeien uit het behoud van kleinere, Belgische cliënten. Op termijn zou het aantal advocaten in Antwerpen tot twaalf beperkt blijven. Ooit waren het er meer dan dubbel zoveel. Vandaar de verhuizing. "Antwerpen blijft een belangrijk uithangbord voor Vlaanderen", benadrukt Henk Vanhulle, de nieuwe managing partner van Linklaters Belgium. Hij benadrukt voorts dat het vertrek van de negen advocaten "in alle vriendschap" is gebeurd. Jean-Pierre Blumberg behoudt Antwerpen als werkplek. De voormalige European manager van Linklaters is lid van de raad van bestuur, waar hij de Benelux vertegenwoordigt. Insiders weten dat hij de belangrijkste reden is dat Linklaters in de Scheldestad mag blijven. Antwerpen is het enige kantoor van Linklaters dat niet in een hoofdstad gevestigd is.