Het Brusselse parket kon niet worden bereikt om het bericht te bevestigen of te duiden.

Het was ex-Fortis-ceo Jean-Paul Votron die in november 2012 aankondigde klacht in te dienen tegen Arnauts nadat verklaringen die ex-voorzitter Maurice Lippens tijdens het gerechtelijk onderzoek had afgelegd in de pers waren verschenen. Votron verwees toen ook naar artikelen die verschenen nadat Arnauts een persconferentie had gegeven over de inhoud van het strafdossier, waarbij de advocaat zei dat er "serieuze aanwijzingen" waren dat Fortis-beleggers met opzet verkeerde informatie had verstrekt, en naar artikelen over documenten van de toezichthouder FSMA die uit het strafdossier afkomstig waren. Volgens Votron lag het lek bij Arnauts.

Het Brusselse gerecht opende daarop een onderzoek. Dat zou nu afgesloten zijn en het Brusselse parket zou Arnauts willen vervolgen.

"Ik neem akte van het einde van het onderzoek voor misbruik van inzage in het strafdossier", zegt meester Arnauts in zijn persbericht. "Ik betwist ten stelligste dat ik me schuldig gemaakt zou hebben aan enig misbruik, en stel integendeel vast dat er geen enkel element in het onderzoek in die richting wijs. De vordering tot doorverwijzing van het parket is niet gemotiveerd."

Meester Arnauts beschouwt de hele procedure als een poging tot intimidatie en machtsvertoon van leden van het vroegere Fortis-topmanagement, zo laat hij nog weten.

(Belga/RR)

Het Brusselse parket kon niet worden bereikt om het bericht te bevestigen of te duiden. Het was ex-Fortis-ceo Jean-Paul Votron die in november 2012 aankondigde klacht in te dienen tegen Arnauts nadat verklaringen die ex-voorzitter Maurice Lippens tijdens het gerechtelijk onderzoek had afgelegd in de pers waren verschenen. Votron verwees toen ook naar artikelen die verschenen nadat Arnauts een persconferentie had gegeven over de inhoud van het strafdossier, waarbij de advocaat zei dat er "serieuze aanwijzingen" waren dat Fortis-beleggers met opzet verkeerde informatie had verstrekt, en naar artikelen over documenten van de toezichthouder FSMA die uit het strafdossier afkomstig waren. Volgens Votron lag het lek bij Arnauts. Het Brusselse gerecht opende daarop een onderzoek. Dat zou nu afgesloten zijn en het Brusselse parket zou Arnauts willen vervolgen. "Ik neem akte van het einde van het onderzoek voor misbruik van inzage in het strafdossier", zegt meester Arnauts in zijn persbericht. "Ik betwist ten stelligste dat ik me schuldig gemaakt zou hebben aan enig misbruik, en stel integendeel vast dat er geen enkel element in het onderzoek in die richting wijs. De vordering tot doorverwijzing van het parket is niet gemotiveerd." Meester Arnauts beschouwt de hele procedure als een poging tot intimidatie en machtsvertoon van leden van het vroegere Fortis-topmanagement, zo laat hij nog weten.(Belga/RR)