Adecco, het grootste uitzendbedrijf ter wereld, noteerde in het tweede kwartaal 12 procent meer winst in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Topman De Maeseneire spreekt van 'positieve tekenen' in de sector.

Adecco boekte in het tweede kwartaal van dit jaar 12 procent meer winst tot 126 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. De omzet ging wel 5 procent lager tegenover een jaar eerder tot 4,9 miljard euro.

In Frankrijk, de grootste markt voor het bedrijf, zakte de omzet lager tot 1,2 miljard euro, een terugval met 12 procent. De Benelux - goed voor 5 procent van de groepsomzet - tekende een omzet op van 222 miljoen euro, of 2 procent minder dan een jaar geleden.

Het grootste uitzendbedrijf ter wereld ziet het begin van een stabilisering van de arbeidsmarkt in Europa, luidt het donderdag in een toelichting bij de kwartaalresultaten. "De arbeidsmarkten in Europa beginnen te stabiliseren en we zien nog positieve tekenen in onze sector", aldus CEO Patrick De Maeseneire van het in Zwitserland gevestigde bedrijf.

De uitzendsector wordt traditioneel beschouwd als een barometer voor de economie. Bij een terugval van de economie is de uitzendsector de eerste die klappen krijgt, maar bij herstel van de economie, trekt de sector als eerste weer aan. (AFP/BO)

Adecco, het grootste uitzendbedrijf ter wereld, noteerde in het tweede kwartaal 12 procent meer winst in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Topman De Maeseneire spreekt van 'positieve tekenen' in de sector. Adecco boekte in het tweede kwartaal van dit jaar 12 procent meer winst tot 126 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. De omzet ging wel 5 procent lager tegenover een jaar eerder tot 4,9 miljard euro. In Frankrijk, de grootste markt voor het bedrijf, zakte de omzet lager tot 1,2 miljard euro, een terugval met 12 procent. De Benelux - goed voor 5 procent van de groepsomzet - tekende een omzet op van 222 miljoen euro, of 2 procent minder dan een jaar geleden. Het grootste uitzendbedrijf ter wereld ziet het begin van een stabilisering van de arbeidsmarkt in Europa, luidt het donderdag in een toelichting bij de kwartaalresultaten. "De arbeidsmarkten in Europa beginnen te stabiliseren en we zien nog positieve tekenen in onze sector", aldus CEO Patrick De Maeseneire van het in Zwitserland gevestigde bedrijf.De uitzendsector wordt traditioneel beschouwd als een barometer voor de economie. Bij een terugval van de economie is de uitzendsector de eerste die klappen krijgt, maar bij herstel van de economie, trekt de sector als eerste weer aan. (AFP/BO)