"Dit doen we niet graag, absoluut niet. Maar het is de manier waarop we moeten handelen in bepaalde omstandigheden", zegt Katrien Verwimp, voorzitter van ACV Transcom.

De staking die woensdag voor annulaties en vertragingen zorgden juist bij het begin van de vakantie-uittocht, zorgt voor heel wat boze reacties. Bij ACV Transcom, de enige vakbond die opriep tot de staking, begrijpt men die reacties en beseft men dat het niet goed is voor het imago van de vakbond.

Evenwichtsoefening

"Ik begrijp dat mensen het hier moeilijk mee hebben", aldus Verwimp. "Het is een hele moeilijke evenwichtsoefening", erkent ze. De vakbond ontkent dat is gewacht met de acties tot de start van de vakantie-uittocht. Het is volgens haar de directie die het risico heeft genomen om het conflict bij Belgocontrol op de spits te drijven tot vlak voor de vakantie. "Dit dossier is al zes maanden bezig".

Legitiem

De persoonlijke kritiek op sectorverantwoordelijke Kurt Callaerts pikt ze evenwel niet. "Ronduit schandalig", noemt ze de kop in Het Laatste Nieuws. 'Eén man verpest reis van 15.000 passagiers', schreef de krant donderdagochtend op haar voorpagina. "Hij heeft legitiem gehandeld", verdedigt ze de ACV-vakbondsman

Passagiers blijven slapen

Door de vakbondsactie heeft een honderdtal gestrande passagiers woensdag de nacht doorgebracht op Brussels Airport. Het vliegverkeer kampt donderdagochtend overigens nog met vertragingen na de staking bij Belgocontrol woensdag. Zowat de helft van de vluchten kent vertraging. Er zijn een tiental annulaties. Door de staking bij Belgocontrol was tussen 18.45 uur en 20.45 uur het Belgisch luchtruim gesloten. Ook woensdagnacht tussen 02.00 uur en 04.00 uur was dat het geval. Hierdoor ondervonden enkele vakantievluchten deze nacht vertraging, aldus de woordvoerster van Brussels Airport. (Belga/BO)

"Dit doen we niet graag, absoluut niet. Maar het is de manier waarop we moeten handelen in bepaalde omstandigheden", zegt Katrien Verwimp, voorzitter van ACV Transcom. De staking die woensdag voor annulaties en vertragingen zorgden juist bij het begin van de vakantie-uittocht, zorgt voor heel wat boze reacties. Bij ACV Transcom, de enige vakbond die opriep tot de staking, begrijpt men die reacties en beseft men dat het niet goed is voor het imago van de vakbond. Evenwichtsoefening"Ik begrijp dat mensen het hier moeilijk mee hebben", aldus Verwimp. "Het is een hele moeilijke evenwichtsoefening", erkent ze. De vakbond ontkent dat is gewacht met de acties tot de start van de vakantie-uittocht. Het is volgens haar de directie die het risico heeft genomen om het conflict bij Belgocontrol op de spits te drijven tot vlak voor de vakantie. "Dit dossier is al zes maanden bezig". LegitiemDe persoonlijke kritiek op sectorverantwoordelijke Kurt Callaerts pikt ze evenwel niet. "Ronduit schandalig", noemt ze de kop in Het Laatste Nieuws. 'Eén man verpest reis van 15.000 passagiers', schreef de krant donderdagochtend op haar voorpagina. "Hij heeft legitiem gehandeld", verdedigt ze de ACV-vakbondsmanPassagiers blijven slapenDoor de vakbondsactie heeft een honderdtal gestrande passagiers woensdag de nacht doorgebracht op Brussels Airport. Het vliegverkeer kampt donderdagochtend overigens nog met vertragingen na de staking bij Belgocontrol woensdag. Zowat de helft van de vluchten kent vertraging. Er zijn een tiental annulaties. Door de staking bij Belgocontrol was tussen 18.45 uur en 20.45 uur het Belgisch luchtruim gesloten. Ook woensdagnacht tussen 02.00 uur en 04.00 uur was dat het geval. Hierdoor ondervonden enkele vakantievluchten deze nacht vertraging, aldus de woordvoerster van Brussels Airport. (Belga/BO)