"De werknemers zijn het zodanig beu zodat er maandag nog acties zijn, zelfs na de algemene staking van vrijdag", verduidelijkte André Blaise van ACV-Transcom.

Dinsdag 15 februari gaan bonden en directie van bpost om de tafel zitten om onder meer een onderhandelingsagenda voor de komende weken vast te leggen.

De twee voornaamste eisen van het ACV zijn een verbetering van de laagste lonen, en een "consequente" versoepeling van de arbeidsvoorwaarden in het nieuwe strategische plan "opdat de werkdruk draaglijk blijft". De socialistische vakbond ABVVV riep maandag op tot kalmte de dag voor het overleg.

De postbedeling blijft na de vakbondsacties van vrijdag11 februari maandag vooral in Wallonië ernstig verstoord. Door een blokkage van het transport kunnen gesorteerde brieven en pakjes niet vertrekken vanuit de sorteercentra van Luik X, Charleroi X en Brussel X naar de verschillende distributiecentra.

In Gent X en Antwerpen X is er volgens woordvoerder van bpost Piet Van Speybroeck wel normale activiteit, al zal ook daar de post vanuit hoofdzakelijk Wallonië niet terecht kunnen komen bij de bestemmelingen.

Afgelopen vrijdag was er een algemene 24-urenstaking in de vijf sorteercentra. De vakbonden staken tegen het strategische plan van bpost, dat een herziening inhoudt van de organisatie van de brieven- en pakjespost.

"De werknemers zijn het zodanig beu zodat er maandag nog acties zijn, zelfs na de algemene staking van vrijdag", verduidelijkte André Blaise van ACV-Transcom. Dinsdag 15 februari gaan bonden en directie van bpost om de tafel zitten om onder meer een onderhandelingsagenda voor de komende weken vast te leggen. De twee voornaamste eisen van het ACV zijn een verbetering van de laagste lonen, en een "consequente" versoepeling van de arbeidsvoorwaarden in het nieuwe strategische plan "opdat de werkdruk draaglijk blijft". De socialistische vakbond ABVVV riep maandag op tot kalmte de dag voor het overleg. De postbedeling blijft na de vakbondsacties van vrijdag11 februari maandag vooral in Wallonië ernstig verstoord. Door een blokkage van het transport kunnen gesorteerde brieven en pakjes niet vertrekken vanuit de sorteercentra van Luik X, Charleroi X en Brussel X naar de verschillende distributiecentra. In Gent X en Antwerpen X is er volgens woordvoerder van bpost Piet Van Speybroeck wel normale activiteit, al zal ook daar de post vanuit hoofdzakelijk Wallonië niet terecht kunnen komen bij de bestemmelingen.Afgelopen vrijdag was er een algemene 24-urenstaking in de vijf sorteercentra. De vakbonden staken tegen het strategische plan van bpost, dat een herziening inhoudt van de organisatie van de brieven- en pakjespost.