De activistische aandeelhouder Bluebell Capital Partners eist dat Solvay Kadri vervangt, omdat ze de milieuproblematiek van de Rosignano-fabriek niet aanpakt.

In die Italiaanse fabriek produceert Solvay natriumcarbonaat, of soda. Maar volgens Bluebell Capital Partners wordt daarbij chemisch afval in zee geloosd. Solvay ontkent dat.

In een reactie zegt de voorzitter van Solvay, Nicolas Boël, dat de raad van bestuur volledig achter de CEO staat.

'Ilham Kadri heeft de volledige steun van de raad van bestuur als CEO. Sinds haar benoeming in 2019 heeft ze doortastende maatregelen genomen om de strategie van het bedrijf vorm te geven en de portfolio af te stemmen op sterke duurzaamheidstrends. Ze implementeerde ook een ambitieus nieuw duurzaamheidsprogramma, Solvay One Planet. Als gevolg daarvan maakt Solvay zijn belofte waar om waarde te creëren voor aandeelhouders, klanten en alle stakeholders', aldus Boël.

De activistische aandeelhouder Bluebell Capital Partners eist dat Solvay Kadri vervangt, omdat ze de milieuproblematiek van de Rosignano-fabriek niet aanpakt. In die Italiaanse fabriek produceert Solvay natriumcarbonaat, of soda. Maar volgens Bluebell Capital Partners wordt daarbij chemisch afval in zee geloosd. Solvay ontkent dat. In een reactie zegt de voorzitter van Solvay, Nicolas Boël, dat de raad van bestuur volledig achter de CEO staat.'Ilham Kadri heeft de volledige steun van de raad van bestuur als CEO. Sinds haar benoeming in 2019 heeft ze doortastende maatregelen genomen om de strategie van het bedrijf vorm te geven en de portfolio af te stemmen op sterke duurzaamheidstrends. Ze implementeerde ook een ambitieus nieuw duurzaamheidsprogramma, Solvay One Planet. Als gevolg daarvan maakt Solvay zijn belofte waar om waarde te creëren voor aandeelhouders, klanten en alle stakeholders', aldus Boël.