Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

Twaalf mensen die gesolliciteerd hadden om aan de slag te gaan in de Action-winkel die op 10 september opent in Hasselt, kregen deze zomer goed nieuws. "We waren geselecteerd en mochten starten in een opleidingsprogramma", zegt Luk Gybels (54). "Daarna zouden we een contract voor één jaar mogen ondertekenen."

Maar die opleiding bestond volgens de krant uit een tweedaagse infosessie, en twee weken waarin ze aan de slag moesten in een winkel in Genk. Onbetaald.

"Pas de allerlaatste dag werd ons verteld dat maar acht mensen een contract zouden krijgen".

'Onwettig'

Volgens Pieter Pecinovsky van het Instituut voor Arbeidsrecht aan de KU Leuven kan dit niet. "De werkgever moet ­instaan voor de kosten van alle selectieprocedures en examens die hij oplegt aan kandidaten", zo zegt artikel 3 van CAO 38.

De Nederlandse winkelketen geeft toe dat er een fout is gemaakt en belooft dat alle twaalf sollicitanten een jaarcontract krijgen.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.Twaalf mensen die gesolliciteerd hadden om aan de slag te gaan in de Action-winkel die op 10 september opent in Hasselt, kregen deze zomer goed nieuws. "We waren geselecteerd en mochten starten in een opleidingsprogramma", zegt Luk Gybels (54). "Daarna zouden we een contract voor één jaar mogen ondertekenen." Maar die opleiding bestond volgens de krant uit een tweedaagse infosessie, en twee weken waarin ze aan de slag moesten in een winkel in Genk. Onbetaald. "Pas de allerlaatste dag werd ons verteld dat maar acht mensen een contract zouden krijgen". Volgens Pieter Pecinovsky van het Instituut voor Arbeidsrecht aan de KU Leuven kan dit niet. "De werkgever moet ­instaan voor de kosten van alle selectieprocedures en examens die hij oplegt aan kandidaten", zo zegt artikel 3 van CAO 38. De Nederlandse winkelketen geeft toe dat er een fout is gemaakt en belooft dat alle twaalf sollicitanten een jaarcontract krijgen.(Belga/RR)