De vakbondsactie van vrijdag heeft te maken met de herstructurering bij Carrefour in België, waardoor meer dan 1.200 banen op de tocht staan.

De hypermarkten van Genk en Belle-Île (Luik) zijn met sluiting bedreigd. Andere hypermarkten rond Luik sloten zich bij de actie van vrijdag - en mogelijk ook zaterdag - aan.

De directie van Carrefour heeft begrip voor de emotionele reacties in Genk en Belle-Île, meldt woordvoerder Baptiste van Outryve, maar ze kan niet veel begrip opbrengen voor de timing van de actie van vandaag.

"Afgelopen maandag beslisten de sociale partners en de directie namelijk net om de agenda vast te leggen om de onderhandelingen omtrent het transformatieplan van Carrefour België aan te vatten", stelt hij. Nog minder begrip is er voor de sluiting van zes andere Luikse hypermarkten.

"De ingang wordt er geblokkeerd door mensen die wij niet kennen", zegt de woordvoerder, "terwijl de medewerkers de winkel wensen te openen".

"De vakbonden duwen het trouwe cliënteel naar de concurrentie, brengen het bedrijf ernstige schade toe en penaliseren hiermee alle winkels en medewerkers van Carrefour België van het land", besluit Carrefour.

De vakbondsactie van vrijdag heeft te maken met de herstructurering bij Carrefour in België, waardoor meer dan 1.200 banen op de tocht staan. De hypermarkten van Genk en Belle-Île (Luik) zijn met sluiting bedreigd. Andere hypermarkten rond Luik sloten zich bij de actie van vrijdag - en mogelijk ook zaterdag - aan. De directie van Carrefour heeft begrip voor de emotionele reacties in Genk en Belle-Île, meldt woordvoerder Baptiste van Outryve, maar ze kan niet veel begrip opbrengen voor de timing van de actie van vandaag. "Afgelopen maandag beslisten de sociale partners en de directie namelijk net om de agenda vast te leggen om de onderhandelingen omtrent het transformatieplan van Carrefour België aan te vatten", stelt hij. Nog minder begrip is er voor de sluiting van zes andere Luikse hypermarkten. "De ingang wordt er geblokkeerd door mensen die wij niet kennen", zegt de woordvoerder, "terwijl de medewerkers de winkel wensen te openen". "De vakbonden duwen het trouwe cliënteel naar de concurrentie, brengen het bedrijf ernstige schade toe en penaliseren hiermee alle winkels en medewerkers van Carrefour België van het land", besluit Carrefour.