De naamsverandering kadert in de opsplitsing van de Accor-groep in activiteiten "Hotel" en "Prepaid-diensten".

"Eden" moet de groeiambitie van het bedrijf uitstralen, dat wordt gedragen door het Franse letterwoord Eden (Entreprendre Différement Ensemble - Samen Anders Ondernemen), luidt het. Eden staat ook voor paradijs, verwijzend naar het welzijn dat de diensten verschaffen. "Red" verwijst naar het rode symbool dat kenmerkend is voor de cheques.

Edenred is naar eigen zeggen wereldwijd marktleider in voorafbetaalde dienstencheques. Dagelijks maken 33 miljoen mensen en 500.000 bedrijven en instellingen van de cheques gebruik.

De naamsverandering kadert in de opsplitsing van de Accor-groep in activiteiten "Hotel" en "Prepaid-diensten". "Eden" moet de groeiambitie van het bedrijf uitstralen, dat wordt gedragen door het Franse letterwoord Eden (Entreprendre Différement Ensemble - Samen Anders Ondernemen), luidt het. Eden staat ook voor paradijs, verwijzend naar het welzijn dat de diensten verschaffen. "Red" verwijst naar het rode symbool dat kenmerkend is voor de cheques. Edenred is naar eigen zeggen wereldwijd marktleider in voorafbetaalde dienstencheques. Dagelijks maken 33 miljoen mensen en 500.000 bedrijven en instellingen van de cheques gebruik.