Dat meldt ABVV Metaal vrijdag, daags na de aankondiging van het verhuis. Bekaert heeft gisteren haar plannen uit de doeken gedaan om de activiteiten in Waregem stop te zetten. Het verhuis stond al lang op de planning maar werd bespoedigd door de wens van Thermote & Vanhalst om de gebouwen vanaf janauri 2016 in gebruik te nemen. De vorkliftenspecialist is namelijk eigenaar van de gebouwen.

Een deel van de activiteiten, namelijk de extrusielijnen, verhuist naar Aalter. De weverij trekt naar Slowakije, maar ontslagen zouden er niet vallen, meldde Bekaert gisteren.

Ondanks de beloftes van Bekaert is ABVV van oordeel dat het personeel met een contract van bepaalde duur in Zwevegem en Aalter hun kansen op een vast contract zien slinken. De vakbond wil daarom "zo snel mogelijk het gesprek aangaan".

Bovendien neemt ABVV het niet dat ze niet voldoende geïnformeerd was over de situatie in Waregem. De vakbond meent namelijk dat Bekaert genoeg lege gebouwen bezit en dus de productie elders kon onderbrengen, in plaats van te verhuizen naar Aalter en vooral het buitenland.

"De pijlen naar de toekomst richten blijft moeilijk als de directie steeds tewerkstelling uit België weghaalt. Vertrouwen herstellen in de directie lijkt al helemaal ondenkbaar", besluit ABVV. (Belga/NS)

Dat meldt ABVV Metaal vrijdag, daags na de aankondiging van het verhuis. Bekaert heeft gisteren haar plannen uit de doeken gedaan om de activiteiten in Waregem stop te zetten. Het verhuis stond al lang op de planning maar werd bespoedigd door de wens van Thermote & Vanhalst om de gebouwen vanaf janauri 2016 in gebruik te nemen. De vorkliftenspecialist is namelijk eigenaar van de gebouwen.Een deel van de activiteiten, namelijk de extrusielijnen, verhuist naar Aalter. De weverij trekt naar Slowakije, maar ontslagen zouden er niet vallen, meldde Bekaert gisteren.Ondanks de beloftes van Bekaert is ABVV van oordeel dat het personeel met een contract van bepaalde duur in Zwevegem en Aalter hun kansen op een vast contract zien slinken. De vakbond wil daarom "zo snel mogelijk het gesprek aangaan". Bovendien neemt ABVV het niet dat ze niet voldoende geïnformeerd was over de situatie in Waregem. De vakbond meent namelijk dat Bekaert genoeg lege gebouwen bezit en dus de productie elders kon onderbrengen, in plaats van te verhuizen naar Aalter en vooral het buitenland."De pijlen naar de toekomst richten blijft moeilijk als de directie steeds tewerkstelling uit België weghaalt. Vertrouwen herstellen in de directie lijkt al helemaal ondenkbaar", besluit ABVV. (Belga/NS)