"Balta heeft het de voorbije jaren uitstekend gedaan en ook grote winsten gemaakt", stelt het ABVV bij monde van Tyno Parmentier. "De medewerkers hebben nu via een bonus ook recht op een deel van die winst."

De vraag van het ABVV is merkwaardig. De vakbonden hebben zich de voorbije maanden herhaaldelijk uitgesproken tegen bonussen voor de toplui van ondernemingen. En eerder deze maand raakt bekend dat in de Balta-vestigingen van Sint-Baafs Vijve en Sint-Eloois Vijve 84 jobs moeten verdwijnen wegens de tegenvallende markt. Bij Balta werken er in België alleen al 3636 mensen.

Het ABVV vindt dat een bonus toekennen een ideale manier zou zijn om het personeel dat blijft, te motiveren. Dat zou bijvoorbeeld kunnen via een uitbreiding van het systeem van maaltijdcheques, aldus het ABVV. Het eist vandaag al een antwoord van de directie. (K.C.)

"Balta heeft het de voorbije jaren uitstekend gedaan en ook grote winsten gemaakt", stelt het ABVV bij monde van Tyno Parmentier. "De medewerkers hebben nu via een bonus ook recht op een deel van die winst." De vraag van het ABVV is merkwaardig. De vakbonden hebben zich de voorbije maanden herhaaldelijk uitgesproken tegen bonussen voor de toplui van ondernemingen. En eerder deze maand raakt bekend dat in de Balta-vestigingen van Sint-Baafs Vijve en Sint-Eloois Vijve 84 jobs moeten verdwijnen wegens de tegenvallende markt. Bij Balta werken er in België alleen al 3636 mensen. Het ABVV vindt dat een bonus toekennen een ideale manier zou zijn om het personeel dat blijft, te motiveren. Dat zou bijvoorbeeld kunnen via een uitbreiding van het systeem van maaltijdcheques, aldus het ABVV. Het eist vandaag al een antwoord van de directie. (K.C.)