Er wordt gewerkt en vrachtwagens kunnen leveren, maar de vakbond verhindert dat afgewerkte wagens of ander materiaal de fabriek verlaat.

"We willen absoluut dat het gesprek over de verkoop wordt heropgestart", benadrukt Wally Kennes (ABVV) die mee aan de poort staat. "Er zijn investeerders, maar wij hebben de indruk dat Opel de fabriek absoluut dicht wil."

De vakbond klaagt tevens aan dat het afbouwscenario voor de fabriek - waarbij vanaf december sommige afdelingen eerder worden stilgelegd dan andere - zonder overleg is uitgewerkt. Kennes: "Sommige mensen vallen daardoor grotendeels terug op een werkloosheidsvergoeding terwijl wij allemaal hebben getekend voor werk tot 31 december".

Het ABVV geeft ook de directie geen toegang tot de parking achter de poort. Eerder dit jaar blokkeerden de vakbonden ook al eens de afgewerkte wagens. Toen stond er tussen 20 januari en mei meer dan drie maanden een stakingspost.

In de fabriek wordt wel gewoon gewerkt. Volgens het ABVV is het merendeel van het materiaal om de nog geplande Opel Astra's te bouwen al aanwezig in de fabriek.

ACV sluit zich niet aan

Het ACV bij Opel Antwerpen sluit zich voorlopig niet aan bij de actie van het ABVV om de poort van het bedrijf te blokkeren voor afgewerkte wagens. Dat zegt vakbondsman Luc Van Grinsven.

"Op dit ogenblik zie ik het nut niet van zo'n blokkade", zegt Van Grinsven. Hij verwijst naar gepland overleg met de directie dinsdag.

"Deze actie lijkt mij voorbarig", aldus de vakbondsman, die eveneens aanstipt dat het ABVV niet vooraf over de actie heeft overlegd met het ACV.

"Begrijpen de actie niet goed"

"We begrijpen de actie niet goed. Alle afspraken zijn 100 procent nagekomen en dat zal ook in de toekomst gebeuren, als het ABVV ook de gemaakte afspraken nakomt", zegt Ann Wittemans van Opel Antwerpen.

Er wordt gewerkt en vrachtwagens kunnen leveren, maar de vakbond verhindert dat afgewerkte wagens of ander materiaal de fabriek verlaat."We willen absoluut dat het gesprek over de verkoop wordt heropgestart", benadrukt Wally Kennes (ABVV) die mee aan de poort staat. "Er zijn investeerders, maar wij hebben de indruk dat Opel de fabriek absoluut dicht wil." De vakbond klaagt tevens aan dat het afbouwscenario voor de fabriek - waarbij vanaf december sommige afdelingen eerder worden stilgelegd dan andere - zonder overleg is uitgewerkt. Kennes: "Sommige mensen vallen daardoor grotendeels terug op een werkloosheidsvergoeding terwijl wij allemaal hebben getekend voor werk tot 31 december". Het ABVV geeft ook de directie geen toegang tot de parking achter de poort. Eerder dit jaar blokkeerden de vakbonden ook al eens de afgewerkte wagens. Toen stond er tussen 20 januari en mei meer dan drie maanden een stakingspost. In de fabriek wordt wel gewoon gewerkt. Volgens het ABVV is het merendeel van het materiaal om de nog geplande Opel Astra's te bouwen al aanwezig in de fabriek.ACV sluit zich niet aanHet ACV bij Opel Antwerpen sluit zich voorlopig niet aan bij de actie van het ABVV om de poort van het bedrijf te blokkeren voor afgewerkte wagens. Dat zegt vakbondsman Luc Van Grinsven. "Op dit ogenblik zie ik het nut niet van zo'n blokkade", zegt Van Grinsven. Hij verwijst naar gepland overleg met de directie dinsdag. "Deze actie lijkt mij voorbarig", aldus de vakbondsman, die eveneens aanstipt dat het ABVV niet vooraf over de actie heeft overlegd met het ACV. "Begrijpen de actie niet goed""We begrijpen de actie niet goed. Alle afspraken zijn 100 procent nagekomen en dat zal ook in de toekomst gebeuren, als het ABVV ook de gemaakte afspraken nakomt", zegt Ann Wittemans van Opel Antwerpen.