Het Nederlandse bankconcern ABN Amro kondigt aan dat het in de komende drie tot vier jaar in totaal 2.350 arbeidsplaatsen schrapt. Voor België, waar circa 300 mensen werken bij ABN Amro, is er geen banenverlies aangekondigd.

Dat zegt de christelijke bediendebond LBC. Alle 2.350 banen worden volgens de vakbond in Nederland geschrapt.

Efficiëntie en winstgevendheid

Volgens ABN Amro verdwijnen er naar verwachting 1.500 arbeidsplaatsen door afvloeiing van personeel en 850 door natuurlijk verloop. De bank verwacht dat er tegelijkertijd 450 nieuwe banen bij zullen komen.

Het bankconcern maakte eerder al bekend tot 2014 enkele honderden banen per jaar te willen schrappen om de bank efficiënter te maken en de winstgevendheid te verbeteren.

Vakbond geschokt De Nederlandse vakbond FNV Bondgenoten reageert geschokt en vindt dat bestuursvoorzitter Gerrit Zalm met het schrappen van de 2.350 banen "het kind met het badwater weggooit" en de organisatie broos maakt.

"Het versnellen van interne processen betekent nog niet dat je ook meteen afscheid moet nemen van je medewerkers", zei bestuurder Carla Kiburg. "Je hebt juist mensen met kennis en ervaring nodig die ervoor zorgen dat de dienstverlening verbetert."

Winst

ABN Amro maakte vanochtend ook bekend in de eerste helft van dit jaar een forse winst van 864 miljoen euro geboekt te hebben. De onderliggende winst, waarbij het afstoten van onderdelen en de kosten van integratie achterwege worden gelaten, bedroeg 974 miljoen euro, tegen 325 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. (Belga/ANP/KVDA)

Het Nederlandse bankconcern ABN Amro kondigt aan dat het in de komende drie tot vier jaar in totaal 2.350 arbeidsplaatsen schrapt. Voor België, waar circa 300 mensen werken bij ABN Amro, is er geen banenverlies aangekondigd. Dat zegt de christelijke bediendebond LBC. Alle 2.350 banen worden volgens de vakbond in Nederland geschrapt. Efficiëntie en winstgevendheid Volgens ABN Amro verdwijnen er naar verwachting 1.500 arbeidsplaatsen door afvloeiing van personeel en 850 door natuurlijk verloop. De bank verwacht dat er tegelijkertijd 450 nieuwe banen bij zullen komen. Het bankconcern maakte eerder al bekend tot 2014 enkele honderden banen per jaar te willen schrappen om de bank efficiënter te maken en de winstgevendheid te verbeteren. Vakbond geschokt De Nederlandse vakbond FNV Bondgenoten reageert geschokt en vindt dat bestuursvoorzitter Gerrit Zalm met het schrappen van de 2.350 banen "het kind met het badwater weggooit" en de organisatie broos maakt. "Het versnellen van interne processen betekent nog niet dat je ook meteen afscheid moet nemen van je medewerkers", zei bestuurder Carla Kiburg. "Je hebt juist mensen met kennis en ervaring nodig die ervoor zorgen dat de dienstverlening verbetert." Winst ABN Amro maakte vanochtend ook bekend in de eerste helft van dit jaar een forse winst van 864 miljoen euro geboekt te hebben. De onderliggende winst, waarbij het afstoten van onderdelen en de kosten van integratie achterwege worden gelaten, bedroeg 974 miljoen euro, tegen 325 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. (Belga/ANP/KVDA)