ABN AMRO schrapt vanaf volgend jaar tot en met 2024 15 procent van de 18.952 banen. Door de herstructurering gaan uiteindelijk ruim 2.800 banen verloren. Het merendeel van de banen zal pas na 2022 verdwijnen, laat de bank weten bij de bekendmaking van zijn strategie voor de komende jaren.

ABN AMRO stelt dat gedwongen ontslagen worden beperkt door natuurlijk verloop en omscholing naar nieuwe rollen bij de bank. Doel van de ontslagronde is kosten besparen. De bank wil tegen 2024 voor 700 miljoen euro aan verdere kostenbesparingen realiseren, klinkt het.

In dat kader gaan ook een aantal filialen dicht en wordt het hoofdkantoor aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam verkocht. ABN AMRO verwacht dat de verkoop van het gebouw winst oplevert. De bank meldt nog dat ze het gebouw hoe dan ook tot 2025 zal blijven huren.

ABN AMRO schrapt vanaf volgend jaar tot en met 2024 15 procent van de 18.952 banen. Door de herstructurering gaan uiteindelijk ruim 2.800 banen verloren. Het merendeel van de banen zal pas na 2022 verdwijnen, laat de bank weten bij de bekendmaking van zijn strategie voor de komende jaren. ABN AMRO stelt dat gedwongen ontslagen worden beperkt door natuurlijk verloop en omscholing naar nieuwe rollen bij de bank. Doel van de ontslagronde is kosten besparen. De bank wil tegen 2024 voor 700 miljoen euro aan verdere kostenbesparingen realiseren, klinkt het.In dat kader gaan ook een aantal filialen dicht en wordt het hoofdkantoor aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam verkocht. ABN AMRO verwacht dat de verkoop van het gebouw winst oplevert. De bank meldt nog dat ze het gebouw hoe dan ook tot 2025 zal blijven huren.