"Met de juridische separatie van RBS en het afronden van de verkoop van bedrijfsonderdelen (...) is weer een horde genomen richting een volledige fusie van ABN Amro Bank en Fortis Bank Nederland", aldus ABN Amro Bank in een persbericht.

Zowel ABN Amro Bank als Fortis Bank Nederland maken daarbij de nieuwe samenstelling van hun bestuursorganen bekend. Gerrit Zalm is benoemd tot voorzitter. Deze post bekleedde hij al bij ABN Amro. Jan van Rutte, voorheen bestuurder bij Fortis, wordt de vice-voorzitter en chief financial officer.

De beide banken, die volledig in handen zijn van de Nederlandse staat, opereren vooralsnog als zelfstandige banken tot aan de juridische fusie die naar verwachting in de tweede helft van 2010 wordt afgerond.

"Met de juridische separatie van RBS en het afronden van de verkoop van bedrijfsonderdelen (...) is weer een horde genomen richting een volledige fusie van ABN Amro Bank en Fortis Bank Nederland", aldus ABN Amro Bank in een persbericht. Zowel ABN Amro Bank als Fortis Bank Nederland maken daarbij de nieuwe samenstelling van hun bestuursorganen bekend. Gerrit Zalm is benoemd tot voorzitter. Deze post bekleedde hij al bij ABN Amro. Jan van Rutte, voorheen bestuurder bij Fortis, wordt de vice-voorzitter en chief financial officer. De beide banken, die volledig in handen zijn van de Nederlandse staat, opereren vooralsnog als zelfstandige banken tot aan de juridische fusie die naar verwachting in de tweede helft van 2010 wordt afgerond.