Het biofarmaceutische bedrijf Ablynx mikt via een private plaatsing van nieuwe aandelen op 20 miljoen euro. Dat heeft Ablynx woensdag bekendgemaakt.

Mogelijk kan het bedrag worden verhoogd, maar de aanbieding zal in geen geval meer dan 10 procent bedragen van het huidig aantal uitstaande aandelen, luidt het in een persbericht.

De nieuwe aandelen zullen geplaatst worden door middel van een versnelde bookbuilding-procedure (accelerated bookbuilding). De plaatsing ging van start op woensdag 27 februari 2013 om 17u45. Het Ablynx-aandeel op Euronext Brussel blijft geschorst tot de resultaten van de plaatsing bekend zijn.

Ablynx wil via de kapitaalverhoging verder werken aan de ontwikkeling van het geneesmiddel ALX-0061. Het geld moet ook dienen om potentiële licentieovereenkomsten makkelijker te maken, en vennootschapsdoeleinden te financieren. (BO)

Het biofarmaceutische bedrijf Ablynx mikt via een private plaatsing van nieuwe aandelen op 20 miljoen euro. Dat heeft Ablynx woensdag bekendgemaakt.Mogelijk kan het bedrag worden verhoogd, maar de aanbieding zal in geen geval meer dan 10 procent bedragen van het huidig aantal uitstaande aandelen, luidt het in een persbericht.De nieuwe aandelen zullen geplaatst worden door middel van een versnelde bookbuilding-procedure (accelerated bookbuilding). De plaatsing ging van start op woensdag 27 februari 2013 om 17u45. Het Ablynx-aandeel op Euronext Brussel blijft geschorst tot de resultaten van de plaatsing bekend zijn. Ablynx wil via de kapitaalverhoging verder werken aan de ontwikkeling van het geneesmiddel ALX-0061. Het geld moet ook dienen om potentiële licentieovereenkomsten makkelijker te maken, en vennootschapsdoeleinden te financieren. (BO)