"Technologiebedrijven die internationaal willen gaan, moeten buiten België en Europa ook de kapitaalmarkt in de VS aanboren", zegt hij.

Edwin Moses heeft er twee lange weken roadshows in Europa en de VS opzitten. Het heeft geloond, want het Gentse biotechnologiebedrijf heeft, zoals vooropgesteld, voor 50 miljoen euro 6,6 miljoen aandelen tegen 7,5 euro kunnen plaatsen bij Europese en Amerikaanse investeerders.

Moses is ook verheugd dat de plaatsing is gebeurd tegen 7,5 euro, wat het midden houdt van de vooropgestelde vork van 7,25 en 7,75 euro. "Ik geloof dat dit een weerspiegeling is van de kracht van onze pijplijn, gecombineerd met het feit dat we al onze beloften van bij de beursgang hebben waargemaakt", klinkt het.

De kapitaalverhoging mag dan wel neerkomen op een verwatering van ongeveer 15 procent, volgens Moses is Ablynx nu wel één van de best gekapitaliseerde biotechbedrijven in Europa. Eind vorig jaar had Ablynx 92,3 miljoen euro cash. Daar komt nu dus nog eens 50 miljoen euro bij.

Deze middelen moeten volgens Moses toelaten dat er vaart wordt gezet achter de ontwikkeling van producten, en het moet Ablynx ook toelaten zelf producten naar de markt te brengen. Ablynx test vandaag middelen tegen trombose, osteoporose, reumatoïde artritis en botverlies.

"Technologiebedrijven die internationaal willen gaan, moeten buiten België en Europa ook de kapitaalmarkt in de VS aanboren", zegt hij. Edwin Moses heeft er twee lange weken roadshows in Europa en de VS opzitten. Het heeft geloond, want het Gentse biotechnologiebedrijf heeft, zoals vooropgesteld, voor 50 miljoen euro 6,6 miljoen aandelen tegen 7,5 euro kunnen plaatsen bij Europese en Amerikaanse investeerders. Moses is ook verheugd dat de plaatsing is gebeurd tegen 7,5 euro, wat het midden houdt van de vooropgestelde vork van 7,25 en 7,75 euro. "Ik geloof dat dit een weerspiegeling is van de kracht van onze pijplijn, gecombineerd met het feit dat we al onze beloften van bij de beursgang hebben waargemaakt", klinkt het. De kapitaalverhoging mag dan wel neerkomen op een verwatering van ongeveer 15 procent, volgens Moses is Ablynx nu wel één van de best gekapitaliseerde biotechbedrijven in Europa. Eind vorig jaar had Ablynx 92,3 miljoen euro cash. Daar komt nu dus nog eens 50 miljoen euro bij. Deze middelen moeten volgens Moses toelaten dat er vaart wordt gezet achter de ontwikkeling van producten, en het moet Ablynx ook toelaten zelf producten naar de markt te brengen. Ablynx test vandaag middelen tegen trombose, osteoporose, reumatoïde artritis en botverlies.