Solvay heeft de verkoop aan Abbott van zijn farmaceutische activiteiten voor een totale bedrijfswaarde van ongeveer 5,2 miljard euro afgesloten. Deze bedrijfswaarde omvat een eerste betaling in contanten van 4,5 miljard euro en bijkomende betalingen tot 300 miljoen euro als een aantal mijlpalen wordt bereikt tussen 2011 en 2013. Ze omvat ook de overname van bepaalde verplichtingen, die Solvay op 1 januari 2010 waardeerde op 360 miljoen euro.

De opbrengst van de verkoop zal tijdelijk worden belegd in kortlopende overheidsinstrumenten (Duitsland, Frankrijk, Nederland, België) en in thesaurie-instrumenten met de hoogste waardering, en in een beleggingsprogramma van maximaal 5,1 miljoen aandelen (6 pct van het uitstaande kapitaal van Solvay).

Solvay heeft de verkoop aan Abbott van zijn farmaceutische activiteiten voor een totale bedrijfswaarde van ongeveer 5,2 miljard euro afgesloten. Deze bedrijfswaarde omvat een eerste betaling in contanten van 4,5 miljard euro en bijkomende betalingen tot 300 miljoen euro als een aantal mijlpalen wordt bereikt tussen 2011 en 2013. Ze omvat ook de overname van bepaalde verplichtingen, die Solvay op 1 januari 2010 waardeerde op 360 miljoen euro. De opbrengst van de verkoop zal tijdelijk worden belegd in kortlopende overheidsinstrumenten (Duitsland, Frankrijk, Nederland, België) en in thesaurie-instrumenten met de hoogste waardering, en in een beleggingsprogramma van maximaal 5,1 miljoen aandelen (6 pct van het uitstaande kapitaal van Solvay).