Volgens de CEO van de Saigon Beer Alcohol Beverage Corp. - ook wel gekend als Sabeco - maken Heineken, AB InBev én fusiepartner SABMiller maar ook het Japanse Asahi en Kirin deel uit van de buitenlandse kandidaten die zich gemeld hebben voor een belang in Sabeco.

Hoogste bieder

De topman is alvast erg duidelijk. "Sabeco maakt het niet uit of de koper een buitenlands of binnenlands bedrijf is. Het enige dat ons interesseert, is wie het meest betaalt. De regering wil haar belang zo snel mogelijk verkopen", zo zei CEO Le Hong Xanh.

Internationale brouwers kijken met groeiende interesse naar Vietnam, één van de snelst groeiende economieën in de regio, met een erg jonge bevolking en een groeiende middenklasse. De bierconsumptie is er tussen 2010 en 2015 met 40 procent gestegen.

De overheid verkoopt haar belang in verscheidene overheidsbedrijven om het groeiende overheidstekort in te krimpen. Eerder raakte al bekend dat de staat zijn belang van 89,59 procent in Sabeco wil verkopen. Een deel van het belang zal naar de beurs worden gebracht.

Enkel Asahi gaf al aan interesse te hebben in de Vietnamese brouwer. De andere kandidaat-overnemers gaven nog geen commentaar. (Belga/NS)

Volgens de CEO van de Saigon Beer Alcohol Beverage Corp. - ook wel gekend als Sabeco - maken Heineken, AB InBev én fusiepartner SABMiller maar ook het Japanse Asahi en Kirin deel uit van de buitenlandse kandidaten die zich gemeld hebben voor een belang in Sabeco. De topman is alvast erg duidelijk. "Sabeco maakt het niet uit of de koper een buitenlands of binnenlands bedrijf is. Het enige dat ons interesseert, is wie het meest betaalt. De regering wil haar belang zo snel mogelijk verkopen", zo zei CEO Le Hong Xanh. Internationale brouwers kijken met groeiende interesse naar Vietnam, één van de snelst groeiende economieën in de regio, met een erg jonge bevolking en een groeiende middenklasse. De bierconsumptie is er tussen 2010 en 2015 met 40 procent gestegen. De overheid verkoopt haar belang in verscheidene overheidsbedrijven om het groeiende overheidstekort in te krimpen. Eerder raakte al bekend dat de staat zijn belang van 89,59 procent in Sabeco wil verkopen. Een deel van het belang zal naar de beurs worden gebracht. Enkel Asahi gaf al aan interesse te hebben in de Vietnamese brouwer. De andere kandidaat-overnemers gaven nog geen commentaar. (Belga/NS)