Het gaat volgens de brouwer om activa in Hongarije, Roemenië, Tsjechië, Slovakije en Polen. Het gaat onder meer om topmerken in die markten. AB InBev maakt zich sterk dat het op heel wat interesse van kopers zal kunnen rekenen.

Eerder verkocht de brouwer al de merken Peroni, Grolsch en Meantime aan de Japanse brouwer Asahi. Dat bedrijf had al een bindend bod van 2,55 miljard euro uitgebracht op de drie merken.

AB InBev doet al het mogelijke om van Europa groen licht te krijgen voor de overname van SABMiller, waar het 92 miljard euro voor over heeft. Eerder deze maand riep de brouwer een fonds van 69 miljoen dollar in het leven om de Zuid-Afrikaanse biersector en de bijhorende banen te ondersteunen. SABMiller heeft zijn roots in Zuid-Afrika.

Analisten wijzen er op dat de Oost-Europese activiteiten van SABMiller niet essentieel zijn in de SABMiller-deal. (Belga/NS)

Het gaat volgens de brouwer om activa in Hongarije, Roemenië, Tsjechië, Slovakije en Polen. Het gaat onder meer om topmerken in die markten. AB InBev maakt zich sterk dat het op heel wat interesse van kopers zal kunnen rekenen. Eerder verkocht de brouwer al de merken Peroni, Grolsch en Meantime aan de Japanse brouwer Asahi. Dat bedrijf had al een bindend bod van 2,55 miljard euro uitgebracht op de drie merken. AB InBev doet al het mogelijke om van Europa groen licht te krijgen voor de overname van SABMiller, waar het 92 miljard euro voor over heeft. Eerder deze maand riep de brouwer een fonds van 69 miljoen dollar in het leven om de Zuid-Afrikaanse biersector en de bijhorende banen te ondersteunen. SABMiller heeft zijn roots in Zuid-Afrika. Analisten wijzen er op dat de Oost-Europese activiteiten van SABMiller niet essentieel zijn in de SABMiller-deal. (Belga/NS)