Het bedrag omvat leningen die over drie tot vijf jaar aflopen. Dat meldt De Tijd dinsdag, die zich baseert op een bericht van het persagentschap Reuters.

AB InBev heeft het grootste deel van de totale schuldenlast van 54,8 miljard dollar die ontstond na de overname, al geherfinancierd. Dat gebeurde in de eerste plaats door een kapitaalverhoging, en later door de verkoop van activiteiten en de uitgifte van obligaties.

De herfinanciering die nu onderhandeld zou worden, richt zich op twee kredietlijnen. Een schijf ter waarde van 13 miljard dollar die afloopt in november 2011, werd al teruggebracht tot 5,2 miljard dollar. Een andere schijf voor hetzelfde bedrag van 13 miljard dollar met een looptijd tot november 2013 werd al verlaagd tot 12 miljard dollar.

Het bedrag omvat leningen die over drie tot vijf jaar aflopen. Dat meldt De Tijd dinsdag, die zich baseert op een bericht van het persagentschap Reuters.AB InBev heeft het grootste deel van de totale schuldenlast van 54,8 miljard dollar die ontstond na de overname, al geherfinancierd. Dat gebeurde in de eerste plaats door een kapitaalverhoging, en later door de verkoop van activiteiten en de uitgifte van obligaties. De herfinanciering die nu onderhandeld zou worden, richt zich op twee kredietlijnen. Een schijf ter waarde van 13 miljard dollar die afloopt in november 2011, werd al teruggebracht tot 5,2 miljard dollar. Een andere schijf voor hetzelfde bedrag van 13 miljard dollar met een looptijd tot november 2013 werd al verlaagd tot 12 miljard dollar.