AB InBev gaat vanaf halfweg januari noteren op de Johannesburg Stock Exchange. De brouwer heeft daartoe al toestemming gekregen.

Met de notering wil AB InBev naar eigen zeggen zijn engagement voor Zuid-Afrika en het Afrikaanse continent aantonen, dat een belangrijke groeimotor wordt voor het bedrijf na de geplande fusie met SABMiller.

In Zuid-Afrika was er bezorgdheid ontstaan dat de geplande megafusie tussen de brouwers AB InBev en SABMiller banen zal kosten.

De op drie na grootste aandeelhouder van SABMiller, het Zuid-Afrikaanse investeringsfonds PIC, had daarom geëist dat het nieuwe bedrijf op de beurs van Johannesburg zou noteren. (Belga/BO)

AB InBev gaat vanaf halfweg januari noteren op de Johannesburg Stock Exchange. De brouwer heeft daartoe al toestemming gekregen. Met de notering wil AB InBev naar eigen zeggen zijn engagement voor Zuid-Afrika en het Afrikaanse continent aantonen, dat een belangrijke groeimotor wordt voor het bedrijf na de geplande fusie met SABMiller. In Zuid-Afrika was er bezorgdheid ontstaan dat de geplande megafusie tussen de brouwers AB InBev en SABMiller banen zal kosten. De op drie na grootste aandeelhouder van SABMiller, het Zuid-Afrikaanse investeringsfonds PIC, had daarom geëist dat het nieuwe bedrijf op de beurs van Johannesburg zou noteren. (Belga/BO)