De winstgroei en volumes stelden teleur door de omstandigheden in de VS en moeilijk vergelijkbare cijfers door de FIFA World Cup, in het bijzonder voor Brazilië en Europa.

De ebitda (winst voor intresten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) nam in het tweede kwartaal toe met 4,6 procent, tot 4,16 miljard dollar (3,78 miljard euro), zo maakte de brouwer donderdag bekend.

Analisten gepolst door Bloomberg hadden nochtans gerekend op een groei van gemiddeld 8 procent. De omzet kwam in het tweede kwartaal uit op 11,1 miljard dollar, waar analisten uitgingen van 11,6 miljard dollar.

De totale volumes namen in het tweede kwartaal met 2,2 procent af, waarbij het biervolume met 2,1 procent daalde en het volume niet-bieren een daling van 2,9 procent kende.

Over de eerste jaarhelft namen de totale volumes met 1,7 procent af, waarbij het volume eigen bieren met 1,6 procent daalde en het volume niet-bieren een daling van 3,0 procent kende.

De genormaliseerde winst per aandeel daalde van 1,60 dollar in het tweede kwartaal van vorig jaar tot 1,21 dollar in het tweede trimester van dit jaar, en steeg van 2,47 dollar in het eerste semester van vorig jaar tot 2,61 dollar in de eerste jaarhelft van 2015. (Belga/BO)

De winstgroei en volumes stelden teleur door de omstandigheden in de VS en moeilijk vergelijkbare cijfers door de FIFA World Cup, in het bijzonder voor Brazilië en Europa. De ebitda (winst voor intresten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) nam in het tweede kwartaal toe met 4,6 procent, tot 4,16 miljard dollar (3,78 miljard euro), zo maakte de brouwer donderdag bekend. Analisten gepolst door Bloomberg hadden nochtans gerekend op een groei van gemiddeld 8 procent. De omzet kwam in het tweede kwartaal uit op 11,1 miljard dollar, waar analisten uitgingen van 11,6 miljard dollar. De totale volumes namen in het tweede kwartaal met 2,2 procent af, waarbij het biervolume met 2,1 procent daalde en het volume niet-bieren een daling van 2,9 procent kende.Over de eerste jaarhelft namen de totale volumes met 1,7 procent af, waarbij het volume eigen bieren met 1,6 procent daalde en het volume niet-bieren een daling van 3,0 procent kende.De genormaliseerde winst per aandeel daalde van 1,60 dollar in het tweede kwartaal van vorig jaar tot 1,21 dollar in het tweede trimester van dit jaar, en steeg van 2,47 dollar in het eerste semester van vorig jaar tot 2,61 dollar in de eerste jaarhelft van 2015. (Belga/BO)