De fabriek heeft een capaciteit van 1,5 miljoen ton bier per jaar, meldt het Amerikaanse CNBC dat een interview had met topman Carlos Brito.

Met de nieuwe brouwerij bevestigt de grootste brouwer ter wereld zijn vertrouwen in de Chinese markt, luidt het.

De nieuwste productievestiging ligt in Putian, in de provincie Fujian in het zuidoosten van het land. Met een capaciteit van 1,5 miljoen ton is het de grootste van AB InBev in Azië. Per uur kunnen er 160.000 blikjes worden geproduceerd.

In de fabriek worden er nog meer technologische innovaties doorgevoerd, zoals hogesnelheidscanning en het automatisch detecteren van foutjes in de producten.

AB InBev maakt er ook gebruik van zonnepanelen, terwijl het waterverbruik wordt beperkt via 'duurzame processen'.

Volgens Carlos Brito werd de fabriek in een recordtempo neergepoot, 'zoals alles in China', zegt de topman aan CNBC. Brito beklemtoont in het interview het milieuvriendelijke karakter.

Opmerkelijk is dat de fabriek deels opengesteld wordt voor het grote publiek, met een 'beer garden' en een 'craft brewery', waar je kunt zien hoe bier precies gebrouwen wordt. De middenklasse in China groeit, dus ook de koopkracht.

Verwacht wordt dat steeds meer Chinezen gaan kiezen voor een duurder internationaal biermerk, zoals Budweiser of Corona.

China is de grootste biermarkt ter wereld, met een consumptie van 25 miljard liter per jaar.

De fabriek heeft een capaciteit van 1,5 miljoen ton bier per jaar, meldt het Amerikaanse CNBC dat een interview had met topman Carlos Brito. Met de nieuwe brouwerij bevestigt de grootste brouwer ter wereld zijn vertrouwen in de Chinese markt, luidt het. De nieuwste productievestiging ligt in Putian, in de provincie Fujian in het zuidoosten van het land. Met een capaciteit van 1,5 miljoen ton is het de grootste van AB InBev in Azië. Per uur kunnen er 160.000 blikjes worden geproduceerd. In de fabriek worden er nog meer technologische innovaties doorgevoerd, zoals hogesnelheidscanning en het automatisch detecteren van foutjes in de producten. AB InBev maakt er ook gebruik van zonnepanelen, terwijl het waterverbruik wordt beperkt via 'duurzame processen'. Volgens Carlos Brito werd de fabriek in een recordtempo neergepoot, 'zoals alles in China', zegt de topman aan CNBC. Brito beklemtoont in het interview het milieuvriendelijke karakter. Opmerkelijk is dat de fabriek deels opengesteld wordt voor het grote publiek, met een 'beer garden' en een 'craft brewery', waar je kunt zien hoe bier precies gebrouwen wordt. De middenklasse in China groeit, dus ook de koopkracht. Verwacht wordt dat steeds meer Chinezen gaan kiezen voor een duurder internationaal biermerk, zoals Budweiser of Corona. China is de grootste biermarkt ter wereld, met een consumptie van 25 miljard liter per jaar.