Omgerekend zal vanaf 1 juni voor een bak Jupiler-flesjes ongeveer 1 eurocent per flesje meer worden betaald, rekening houdend met de gemiddelde verkoopprijs van een volledige bak bier.

In een persbericht voegt de Leuvense brouwer eraan toe dat de prijsaanpassing "een aanhoudende stijging van de werkingskosten opvangt". Productiekosten, logistieke en operationele kosten gaan verder in stijgende lijn, onder andere door hogere energie- en grondstoffenprijzen en een verhoging van vaste en variabele productiekosten in het algemeen, luidt het. De vorige prijsaanpassing dateert van september 2010.

De Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen raadt haar leden aan de prijsstijging door te rekenen aan de consument. Ze vreest dat andere brouwers zullen volgen.

Omgerekend zal vanaf 1 juni voor een bak Jupiler-flesjes ongeveer 1 eurocent per flesje meer worden betaald, rekening houdend met de gemiddelde verkoopprijs van een volledige bak bier.In een persbericht voegt de Leuvense brouwer eraan toe dat de prijsaanpassing "een aanhoudende stijging van de werkingskosten opvangt". Productiekosten, logistieke en operationele kosten gaan verder in stijgende lijn, onder andere door hogere energie- en grondstoffenprijzen en een verhoging van vaste en variabele productiekosten in het algemeen, luidt het. De vorige prijsaanpassing dateert van september 2010. De Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen raadt haar leden aan de prijsstijging door te rekenen aan de consument. Ze vreest dat andere brouwers zullen volgen.