AB InBev geeft zijn topmanagers bonussen in de vorm van opties, die ze kunnen omzetten in aandelen. Tot nu toe kocht AB InBev eigen aandelen in de markt, om ze bij te houden tot managers hun opties willen inruilen voor aandelen. Eind juni beschikte de onderneming zo over 3,6 miljoen eigen aandelen.

De groep heeft daarvoor ook al enkele jaren een indekkingsprogramma tegen koersschommelingen. Voorlopig boekte ze daar winsten op.

Nu doet AB InBev dus een stap verder: de groep gaat tot 20 miljoen eigen aandelen lenen bij banken. Volgens de onderneming is dat een flexibeler instrument dan de inkoop van aandelen. Dat is nodig omdat AB InBev niet op voorhand weet wanneer topmanagers hun opties zullen uitoefenen. Daar hebben ze tot vijf jaar tijd voor.

Het programma van aandelenleningen betekent overigens niet dat de brouwer stopt met eigen aandelen in te kopen.

AB InBev geeft zijn topmanagers bonussen in de vorm van opties, die ze kunnen omzetten in aandelen. Tot nu toe kocht AB InBev eigen aandelen in de markt, om ze bij te houden tot managers hun opties willen inruilen voor aandelen. Eind juni beschikte de onderneming zo over 3,6 miljoen eigen aandelen. De groep heeft daarvoor ook al enkele jaren een indekkingsprogramma tegen koersschommelingen. Voorlopig boekte ze daar winsten op. Nu doet AB InBev dus een stap verder: de groep gaat tot 20 miljoen eigen aandelen lenen bij banken. Volgens de onderneming is dat een flexibeler instrument dan de inkoop van aandelen. Dat is nodig omdat AB InBev niet op voorhand weet wanneer topmanagers hun opties zullen uitoefenen. Daar hebben ze tot vijf jaar tijd voor. Het programma van aandelenleningen betekent overigens niet dat de brouwer stopt met eigen aandelen in te kopen.