De onderneming is er beperkt aanwezig, via exportactiviteiten. "Dat is de situatie vandaag", liet Carlos Brito verstaan. Later, tijdens een persconferentie, liet de CEO verstaan dat AB InBev voor "99,9 procent" focust op de organische groei. Uiteraard kijkt de onderneming naar de markt, al dan niet via de raad van bestuur. Maar AB InBev focust hoofdzakelijk op de bestaande markten, en de bestaande (top)merken.

Dat laatste item sloot aan bij een andere vraag op de algemene vergadering. Een aandeelhouder vroeg waarom de fruit- en kriekbieren van Belle-Vue, die in het buitenland blijkbaar fel gesmaakt worden, niet mee op de lijst staan van de topbieren (zoals Beck's, Budweiser, Hoegaarden, Leffe, Stella Artois). Carlos Brito gaf toe dat fruitbieren inslaan op groeimarkten, zeker bij jongeren. Maar op die tendens wordt ingespeeld via variaties bij lokale merken. In België bijvoorbeeld met Hoegaarden. De onderneming wil haar middelen liever niet verspreiden over nog meer topmerken.

Warm afscheid van Arnoud de Pret De vergadering nam afscheid van een aantal bestuurders. Jean-Luc Dehaene en August A. Busch IV verdwenen. Bij de Belgische families verdween Arnoud de Pret. De graaf, die sinds 1978 een bestuursmandaat bij de brouwer bekleedde, mocht daarvoor een warm applaus van de aanwezigen in ontvangst nemen.

Olivier Goudet, de wereldwijde CFO van de snoepgoedfabrikant Mars, werd verkozen tot onafhankelijk bestuurder. Ook Olivier Goudet was persoonlijk aanwezig.

Van de aandeelhouders was ongeveer 57 procent aanwezig. Het was vrij opvallend hoe de opvolger van Arnoud de Pret, graaf Paul Cornet, bijna 48 miljoen tegenstemmen (5,25%) kreeg. Ook de verlenging van het mandaat van Stéfan Descheemaeker kreeg bijna 51 miljoen tegenstemmen (5,5% van het aanwezige aantal).

W.R.

De onderneming is er beperkt aanwezig, via exportactiviteiten. "Dat is de situatie vandaag", liet Carlos Brito verstaan. Later, tijdens een persconferentie, liet de CEO verstaan dat AB InBev voor "99,9 procent" focust op de organische groei. Uiteraard kijkt de onderneming naar de markt, al dan niet via de raad van bestuur. Maar AB InBev focust hoofdzakelijk op de bestaande markten, en de bestaande (top)merken. Dat laatste item sloot aan bij een andere vraag op de algemene vergadering. Een aandeelhouder vroeg waarom de fruit- en kriekbieren van Belle-Vue, die in het buitenland blijkbaar fel gesmaakt worden, niet mee op de lijst staan van de topbieren (zoals Beck's, Budweiser, Hoegaarden, Leffe, Stella Artois). Carlos Brito gaf toe dat fruitbieren inslaan op groeimarkten, zeker bij jongeren. Maar op die tendens wordt ingespeeld via variaties bij lokale merken. In België bijvoorbeeld met Hoegaarden. De onderneming wil haar middelen liever niet verspreiden over nog meer topmerken. Warm afscheid van Arnoud de Pret De vergadering nam afscheid van een aantal bestuurders. Jean-Luc Dehaene en August A. Busch IV verdwenen. Bij de Belgische families verdween Arnoud de Pret. De graaf, die sinds 1978 een bestuursmandaat bij de brouwer bekleedde, mocht daarvoor een warm applaus van de aanwezigen in ontvangst nemen. Olivier Goudet, de wereldwijde CFO van de snoepgoedfabrikant Mars, werd verkozen tot onafhankelijk bestuurder. Ook Olivier Goudet was persoonlijk aanwezig. Van de aandeelhouders was ongeveer 57 procent aanwezig. Het was vrij opvallend hoe de opvolger van Arnoud de Pret, graaf Paul Cornet, bijna 48 miljoen tegenstemmen (5,25%) kreeg. Ook de verlenging van het mandaat van Stéfan Descheemaeker kreeg bijna 51 miljoen tegenstemmen (5,5% van het aanwezige aantal). W.R.