Een consortium van partijen, onder wie de Belgische AB InBev-families Van Damme en Van der Straten Ponthoz, biedt 7,5 miljard euro voor Douwe Egberts. De koffiemaker zou daardoor van de beurs verdwijnen.
De AB InBev-families doen hun bod via hun Luxemburgse patrimoniale vehikel Patrinvest. Eind 2011 hadden zij een belang van 11,03 procent in de wereldbrouwer.

Een andere opvallende mede-investeerder is de Zuid-Amerikaanse familie Santo Domingo. Die bezit, via de vennootschap Bevco, een belang van net geen 15 procent in de tweede grootste wereldbrouwer, SABMiller.

Er wordt al geruime tijd gespeculeerd over een overname, of toenadering, tussen AB InBev en SABMiller. Via de koffie-overname raakt nu publiekelijk bekend hoe de families elkaar kennen.

Een consortium van partijen, onder wie de Belgische AB InBev-families Van Damme en Van der Straten Ponthoz, biedt 7,5 miljard euro voor Douwe Egberts. De koffiemaker zou daardoor van de beurs verdwijnen. De AB InBev-families doen hun bod via hun Luxemburgse patrimoniale vehikel Patrinvest. Eind 2011 hadden zij een belang van 11,03 procent in de wereldbrouwer. Een andere opvallende mede-investeerder is de Zuid-Amerikaanse familie Santo Domingo. Die bezit, via de vennootschap Bevco, een belang van net geen 15 procent in de tweede grootste wereldbrouwer, SABMiller. Er wordt al geruime tijd gespeculeerd over een overname, of toenadering, tussen AB InBev en SABMiller. Via de koffie-overname raakt nu publiekelijk bekend hoe de families elkaar kennen.