De wereldbrouwer is voor de vierde keer met een bod naar de raad van bestuur van SABMiller gestapt. Deze keer biedt het nummer één van de wereld 94 miljard euro voor het nummer twee. Vorige week woensdag ketste de raad van bestuur van SABMiller een bod van 92 miljard euro nog af.

AB InBev hoopt vooral dat het nu de familie Santo Domingo uit Colombia over de streep kan trekken. Die bezit 14 procent van de aandelen van SABMiller. De grootste aandeelhouder, het Amerikaanse Altria (27%), ging vorige week al akkoord met het vorige bod.

De twee krijgen nieuwe AB InBev-aandelen in ruil voor hun belang, plus een klein deel cash (3,56 pond per aandeel). Alles samen kunnen zij maximaal 326 miljoen nieuwe AB InBev-aandelen krijgen voor hun SABMiller-aandelen. Een voorwaarde is dat ze die aandelen vijf jaar bijhouden. De aandelen zouden niet op de beurs genoteerd zijn, maar wel recht geven op dezelfde dividenden en stemrechten als de andere AB InBev-aandelen. Omgerekend ontvangen deze aandeelhouders 38,88 pond per bestaand SABMiller-aandeel.

De andere aandeelhouders zouden 43,5 pond per aandeel krijgen, in cash. Dat brengt het totale bedrag op bijna 70 miljard pond, of 94 miljard euro. Daarvan wordt dus bijna 45,5 miljard pond in cash en 24,3 miljard pond in nieuwe aandelen (in ruil voor bestaande SABMiller-aandelen) betaald.

Indien de deal doorgaat, kan ook het topmanagement van SABMiller cashen. Aan het einde van het boekjaar 2015 (eind maart) had het topmanagement 46,1 miljoen aandelen(opties). Dat betekent ruim 2 miljard pond (3,06 miljard euro).

De wereldbrouwer is voor de vierde keer met een bod naar de raad van bestuur van SABMiller gestapt. Deze keer biedt het nummer één van de wereld 94 miljard euro voor het nummer twee. Vorige week woensdag ketste de raad van bestuur van SABMiller een bod van 92 miljard euro nog af.AB InBev hoopt vooral dat het nu de familie Santo Domingo uit Colombia over de streep kan trekken. Die bezit 14 procent van de aandelen van SABMiller. De grootste aandeelhouder, het Amerikaanse Altria (27%), ging vorige week al akkoord met het vorige bod.De twee krijgen nieuwe AB InBev-aandelen in ruil voor hun belang, plus een klein deel cash (3,56 pond per aandeel). Alles samen kunnen zij maximaal 326 miljoen nieuwe AB InBev-aandelen krijgen voor hun SABMiller-aandelen. Een voorwaarde is dat ze die aandelen vijf jaar bijhouden. De aandelen zouden niet op de beurs genoteerd zijn, maar wel recht geven op dezelfde dividenden en stemrechten als de andere AB InBev-aandelen. Omgerekend ontvangen deze aandeelhouders 38,88 pond per bestaand SABMiller-aandeel.De andere aandeelhouders zouden 43,5 pond per aandeel krijgen, in cash. Dat brengt het totale bedrag op bijna 70 miljard pond, of 94 miljard euro. Daarvan wordt dus bijna 45,5 miljard pond in cash en 24,3 miljard pond in nieuwe aandelen (in ruil voor bestaande SABMiller-aandelen) betaald.Indien de deal doorgaat, kan ook het topmanagement van SABMiller cashen. Aan het einde van het boekjaar 2015 (eind maart) had het topmanagement 46,1 miljoen aandelen(opties). Dat betekent ruim 2 miljard pond (3,06 miljard euro).