EPS Participations is de naam van de nieuwe holding, in Luxemburg, waarin de Belgen hun belang in AB InBev steken. De Belgische adellijke AB InBev families controleren circa 29 procent in de wereldbrouwer. De Braziliaanse aandeelhouders hebben iets minder dan 23 procent.

Over de nieuwe vennootschap, opgericht op 21 november, is voorlopig weinig bekend. Het is een dochter van Eugénie Patri Sébastien (EPS), eveneens een Luxemburgse holding van de AB InBev families, waarin voordien het belang in de brouwer stak. De jongste balans van EPS heeft een balanstotaal van 5,33 miljard euro. Dat bedrag komt volledig overeen met het belang in AB InBev.

De brouwer meldt de creatie van de holding in een nieuwe mededeling over het aandeelhouderschap. De Belgische en de Braziliaanse referentieaandeelhouders achter AB InBev controleren momenteel samen circa 52,3 procent van de aandelen in de brouwer, ook via eigen aandelen van de vennootschap en aanverwante vehikels.

Drie familiale takken

De Luxemburgse holding Eugénie Patri Sébastien werd in april 2003 opgericht, een jaar voor de fusie in maart 2004 van het toenmalige Interbrew en het Braziliaanse AmBev. In EPS groepeerden zich de drie familiale takken achter de adellijke AB InBev aandeelhouders. Zij hebben elk een bestuurder in de raad van bestuur van AB InBev. Alexandre Van Damme is de man achter Patri. Sébastien wordt vertegenwoordigd door Paul Cornet. En Grégoire de Spoelberch is de burggraaf achter Eugénie.

EPS Participations is de naam van de nieuwe holding, in Luxemburg, waarin de Belgen hun belang in AB InBev steken. De Belgische adellijke AB InBev families controleren circa 29 procent in de wereldbrouwer. De Braziliaanse aandeelhouders hebben iets minder dan 23 procent. Over de nieuwe vennootschap, opgericht op 21 november, is voorlopig weinig bekend. Het is een dochter van Eugénie Patri Sébastien (EPS), eveneens een Luxemburgse holding van de AB InBev families, waarin voordien het belang in de brouwer stak. De jongste balans van EPS heeft een balanstotaal van 5,33 miljard euro. Dat bedrag komt volledig overeen met het belang in AB InBev. De brouwer meldt de creatie van de holding in een nieuwe mededeling over het aandeelhouderschap. De Belgische en de Braziliaanse referentieaandeelhouders achter AB InBev controleren momenteel samen circa 52,3 procent van de aandelen in de brouwer, ook via eigen aandelen van de vennootschap en aanverwante vehikels. Drie familiale takken De Luxemburgse holding Eugénie Patri Sébastien werd in april 2003 opgericht, een jaar voor de fusie in maart 2004 van het toenmalige Interbrew en het Braziliaanse AmBev. In EPS groepeerden zich de drie familiale takken achter de adellijke AB InBev aandeelhouders. Zij hebben elk een bestuurder in de raad van bestuur van AB InBev. Alexandre Van Damme is de man achter Patri. Sébastien wordt vertegenwoordigd door Paul Cornet. En Grégoire de Spoelberch is de burggraaf achter Eugénie.